Pole vist miskit imestada, et hetkel on selle blogi kõige populaarsemad retseptid erinevad rabarberikoogid. Ilusate ilmadega on peenramaal need rabarberihakatised nii jõudsalt vohama hakanud, et nädalatagusesest pisikestest rabarberivartest on sirgunud juba täiesti arvestatavad rabarberid, mida kindlasti erinevates küpsetistes ja magustoitudes võiks hakata edukalt ära kasutama. Mina valmistasin näiteks juba ma ei tea mitmendat korda rabarberikisselli, mida arvatavasti terve rabarberihooaja keeta saan:) Loomulikult on valminud juba ka mitmeid rabarberikooke, mis kõik siin blogis jagamist ootavad.
Kui olete näiteks küpsetamata kookide austaja, siis alljärgnev retsept on just täpselt seesugune. See ei ole kindlasti klassikaline rabarberikoogi retsept,
vaid hoopis kreemja ja tummise olemusega küpsetamata koogike, mis valmib
lihtsalt ning maitseb ülimalt suviselt. Maitselt natuke hapukas, pisut magus
ning meeldivalt üllatavate küpsisetükkidega, mis juustutäidises laiuvad ja
kergelt kaeraküpsistele omast mekki jagavad!
Valmistamine ei ole keeruline, nagu küpsetamata kookide puhul ikka. Koogi valmistamiseks on vaja vaid
esmalt rabarber parajalt karamelliseks moosiks keeta ning püreestada, seejärel
jääb vaid koogi kokkusegamise vaev...
350 g rabarbereid (koorimata kogus)
3 sl + ca 5 sl heledat Muscovado suhkrut (Dansukker)
2 sl Dansukkeri kaneelisuhkrut
3 sl + ca 5 sl heledat Muscovado suhkrut (Dansukker)
2 sl Dansukkeri kaneelisuhkrut
Põhi:
150 g kaeraküpsiseid
50 g võid, sulatatuna
150 g kaeraküpsiseid
50 g võid, sulatatuna
Täidis:
100 g valget šokolaadi
550 g toasooja toorjuustu
125 g maitsestamata kohupiimapastat
150 g kaeraküpsiseid
100 g valget šokolaadi
550 g toasooja toorjuustu
125 g maitsestamata kohupiimapastat
150 g kaeraküpsiseid
Koori ja tükelda rabarberid (noori varsi pole vaja koorida)
ning pane need koos 3 sl Muscovado suhkru ja kaneelisuhkruga potti seisma
seniks, kuni rabarberitest mahl välja tuleb. Seejärel keeda rabarberid madalal
kuumusel moosiks. Keetmise lõpu poole lisa segades juurde ca 5 sl Mucovado
suhkrut. Seejärel püreesta kogu mass ühtlaseks massiks, vajadusel lisa suhkrut,
kui püree hapu tundub. Lase segul jahtuda.
Põhja valmistamiseks purusta küpsised peeneks puruks, lisa
sulatatud või ning sega ühtlaseks massiks. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga
vooderdatud koogivormi (Ø20cm).
Sulata šokolaad vesivannil ning sega see kokku toorjuustuga.
Seejärel lisa segades juurde kohupiim ja käte vahel peenemaks tükkideks
murendatud küpsised. Kõige viimasena sega täidisesse pool rabarberipüreest. Vala
täidis koogivormi ning lase üleöö jahedas koogil taheneda. Vahetult enne
serveerimist kata kook ülejäänud rabarberipüreega ning kaunista küpsisepuruga.
Retsept valmis koostöös Dansukkeriga.
Nii iluuus! Ma kujutan ette, et see on täiesti universaalne retsept ka nt. erinevate marjade - puuviljadega varieerimiseks kui see va rabarbrihooaeg mööduma hakkab.
VastaKustutaSa loed mu mõtteid Britt. Kook sobib valmistamiseks igal ajal - maasikate, kirsside, mustikatega jne:)
KustutaSee tuli tõesti hea! Kasutasin Farmi toorjuustu segatuna Philadelphiaga.
VastaKustutaJa kuna tegin vahepeal rabarberi-banaanimoosi, siis järgmine kord kasutan koogis seda kooslust :)
Annika
Rõõm kuulda:)
KustutaRõõm kuulda:)
KustutaSee kook on vist päris paks, st kõrge
VastaKustutaKuna kook on tehtud väiksemasse vormi (20cm), siis on see jah pigem kõrge kook:) samas võib selle valmistada ka suuremasse vormi. Sellisel juhul tuleks lihtsalt põhja jaoks minevaid koguseid pisut suurendada!
KustutaKuna kook on tehtud väiksemasse vormi (20cm), siis on see jah pigem kõrge kook:) samas võib selle valmistada ka suuremasse vormi. Sellisel juhul tuleks lihtsalt põhja jaoks minevaid koguseid pisut suurendada!
KustutaKas külmutatud (sulatatud) rabarbereid peaksin samas kaalus võtma? :)
VastaKustutaSee kogus on nii väike tegelikult, et võib vabalt sama koguse võtta. Oluline on lihtsalt see, et rabarberimoos üleliia vedel ei tuleks:)
KustutaMida võiksin kasutada Dansukker heleda Muscovada suhkru ja kaneelisuhkru asemel? Maal ei ole saada :)
VastaKustutaKaneelisuhkru saab asendada tavalise suhkru ja kaneeliga.
KustutaMuscovado suhkru asemel võib kasutada mis tahes pruuni suhkrut, fariinsuhkrut või siis nende puudumisel tavalist suhkrut.
Tere, Ragne! Milliseid kaeraküpsiseid soovitad?
VastaKustutaMul ei ole kindlaid lemmikuid. Olen võtnud need, mida poes parasjagu leidumas:)
Kustuta