Ma olen sel hooajal juba nii palju grillitud liha söönud,
et lausa rõõmuga leian end köögipliidi eest lõunasööki valmistamas.
Grillimishooaeg sai see aasta üsna varakult avatud ning see vist ongi
peamine põhjus, miks juba juunikuu alguses tahaks juba miskit muud.
Pealegi olid selle nädala ilmad Pärnus nii palavad, et grillimise ega ka
grillitud liha vastu erilist huvi ei olnud. Muidugi olid seesuguse
suvise ilma tegijateks kergemad salatid, külmsupid või muu taoline.
Viimasel ajal olen päris mitu korda valmistanud ka sedasama
kookospiimakastmes kana, mis valmib umbes 30 minutiga ning ka
üleüldiselt ei tekita rasket täiskõhutunnet, samas aga täidab kõhtu
vägagi meeldivalt. Ja muidugi mis kõige parem - kõikidele pereliikmetele
tundub see väga maitsevat.
kolmele
6 suitsupeekoniviilu
6 kanakintsu (kondita/nahata)
50 g porruviile
125 g pastinaaki, tükeldatuna
1 väiksem paprika, tükeldatuna
peotäis basiilikulehti
2 dl kookospiima
soola, pipart
6 kanakintsu (kondita/nahata)
50 g porruviile
125 g pastinaaki, tükeldatuna
1 väiksem paprika, tükeldatuna
peotäis basiilikulehti
2 dl kookospiima
soola, pipart
Prae pannil peekoniviilud
krõbedaks, tõsta kõrvale. Samal pannil pruunista kanakintsud mõlemalt poolt
kuldseks ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta seejärel need pannilt. Pane
pannile porruviilud ning pastinaagi- ja paprikatükid, kuumuta kiiresti läbi.
Lisa juurde peekoniviilud, kanakintsud ja basiilikulehed. Vala juurde kookospiim
ning lase madalal tulel, osaliselt kaanega kaetult, roal podiseda ca 6-9
minutit. Maitsesta lõplikult ning serveeri koheselt.
Kuna ma liha ei söö, sai retsepti omajagu muudetud ehk kana ja peekoni asendasin tofu ja šampinjonidega. Ja kuna pastinaaki maapoest ei ole, läks käiku aiast leitud suvikõrvits. Muu jäi samaks ja tulemus viis lihtsalt keele alla. Nii lihtne ja maitsev!
VastaKustutaOi, kui geniaalne tofu ja seentega lihatooteid asendada! Tänud jagamast:)
Kustuta