Eelmise nädala alguses ennustati, et see nädal on arvatavasti
Eesti maasikate tipphooaeg ning kel hoidistamismõtted peas, siis on üsna õige aeg oma sammud turule seada. Minul
on 4 kg maasikaid toormoosiks tehtud ning homme hommikul plaanin uuesti turule
jõuda, et nüüd üks õige maasikate ost teha. Paar päeva tagasi oli turul nii
palju rahvast, et müüjate kastid tühjenesid maasikatest justkui võluväega.
Õnneks sain väga magusaid ja ilusaid maasikaid, mis kodus toormoosi valmistamisele
kulusid. Selle moosita ei saa me talvel kodus vist üldse hakkama. Laps tühjendab
karpe toormoosist pudru ja pannkookide peale nii suure tuhinaga, et juba umbes
detsembrikuus hakkab sügavkülma harjumatu tühjus tekkima. Teise asjana mul kindlasti vaja sügavkülma pista rohkelt terveid mustikaid, sest need on külmutatuna (kindlasti ilma
suhkruta) jahedal ajal samuti väga populaarsed marjad pudru peal või siis
niisama kommi asemel nosimiseks. Kuuldavasti pidid Pärnumaal metsad küpsetest
mustikatest juba täis olema, seega ei jää muud üle, kui sel nädalal seda asja
uurima minna:)
Maasikate juurde tagasi tulles tundub mulle, et sel nädalal
saab siin blogis olema tõeline maasikaretseptide nädal. Mul on nii mitmeidki
retsepte, mida enne maasikahooaja lõppu kindlasti jagada tahaks. Antud retsept
muidugi miski jalgratta leiutamine ei ole, aga pisikese lisavimkaga küll, mis
minu arvates veelgi mõnusama lõpptulemus sellele magustoidule annab. Teatavasti
on Eton mess Inglismaalt pärit populaarne suvine magustoit, mis
traditsiooniliselt valmib vaid vahukoorest, beseeküpsistest ja maasikatest (siiski sobib valmistamiseks mis tahes marjadega, kuid maasikatega
on see siiski ülekõige). Siia retsepti on lisatud aga veel pisut After Eight
piparmündimaitselist šokolaadi, mis sellele maiusele õhetavat värskust jagab:)
Teisi sarnaseid retsepte siin blogis:
Kogus: umbes kuuele
4 dl vahukoort
1 sl suhkrut
120 g beseeküpsiseid
400 g maasikaid
50 g After Eight šokolaadi
120 g beseeküpsiseid
400 g maasikaid
50 g After Eight šokolaadi
Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks. Murenda
beseeküpsised, tükelda maasikad ja šokolaad ning lisa segades vahustatud
koorele (jäta kindlasti neid komponente ka kaunistuseks). Laota vahukooresegu
alusele, kaunista veidikese murendatud besee, maasikate ja šokolaadiga. Soovi
korral lisa veel mustikaid ja melissi-/piparmündilehti. Serveeri koheselt!
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar