Juhtub ka nii, et grillitud lihast saab suvisel ajal ühel hetkel kõrini.
Sellisel juhul on õige aeg köögis olev elektriahi sisse taas lülitada ning selle
abil ühed mõnusad ahjus küpsenud kanatiivad valmistada. Mulle meeldib
valmistada linnuliha, mida on kostitatud kleepuva marinaadiga. Kleepuv selles
mõttes, et liha katab parajalt paks ja täidlane kaste. Olen niimoodi valmistanud
kastet nii maksaroogadele, kanafileele kui ka -kintsulihale. Ka kanatiivad sobivad
imehästi sellise kastmega! Alljärgnevalt üks lihtne retsept, kus eelnevalt
küpsetatud kanatiivad saavad seltsiks endale peale ühe mõnusa kleepuva kastme!
Kogus: umbes kolmele
800 g Rannamõisa jahutatud broileritiibasid
soola, pipart
1 sl seesamiseemneid
soola, pipart
1 sl seesamiseemneid
Kaste:
3 sl heledat sojakastet
3 sl tomatipastat
1 sl vedelat mett
1 sl seesamiõli
0,5 tl maisitärklist
1-2 sl külma vett
3 sl heledat sojakastet
3 sl tomatipastat
1 sl vedelat mett
1 sl seesamiõli
0,5 tl maisitärklist
1-2 sl külma vett
Maitsesta kanatiivad soola ja pipraga ning pane need
ühekordse kihina ahjuvormi. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Samal ajal
sega kastmeretsepti 5 esimest komponenti omavahel ning kuumuta need pliidil
keemiseni. Sega tärklis ja vesi omavahel segunemiseni ning lisa pidevalt
segades kastme hulka. Kuumuta kastet pliidil seni, kuni see pakseneb, seejärel
tõsta pliidilt.
Kui kanatiivad on ahjus 30 minutit küpsenud, pintselda need
kergelt üle valmistatud kastmega. Küpseta tiibasid ahjus veel 10 minutit.
Seejärel sega ahjuvormis kanatiivad korralikult kokku ülejäänud kastmega,
raputa üle seesamiseemnetega ning küpseta ahjus veel 4 minutit. Serveeri
koheselt!
Tere Ragne,
VastaKustutaMul on täiesti retseptiväline küsimus, kuigi proovin kindlasti ka neid kanatiinu teha. :)
Kust on võimalik pildil olevat ajalehetrükiga küpsetuspaberit osta? Ma nägin sellist ühes Soome kohvikus, aga internetist pole õnnestunud leida.
Tervitades,
Pille
Kusjuures sel pildil oleva paberi ostsin samuti Soomest Chez Marius köögitarvikute poest. Kandis nime Hot dog paberid:) Eestis ehk on neid leida gemossist? Kahjuks ei oska rohkem kaasa aidata selles osas:(
KustutaKusjuures sel pildil oleva paberi ostsin samuti Soomest Chez Marius köögitarvikute poest. Kandis nime Hot dog paberid:) Eestis ehk on neid leida gemossist? Kahjuks ei oska rohkem kaasa aidata selles osas:(
KustutaAitäh vastuse eest! Nüüd tean edasi otsida. :)
KustutaThese wings are very tasty, especially under this sauce. I really like that he will add piquancy
VastaKustutaTere Ragne,
VastaKustutaTegin äsja neid kanatiibu - mul tuli kanatiibadest nii palju "mahla" välja, et need ujusid nagu supis ahjuvormis ning see kaste hajus sinna vedeliku sisse täitsa ära... samas tärklist jne kõik panin retsepti järgi kenasti. Kas mul jäi midagi arvestamata?
Marit
Tere Marit,
KustutaKas kaste paksenes ilusti pliidil? Ehk võis see põhjuseks olla? See kaste peab kuumutatult olema ikka selline paks kaste!
Tere Ragne,
VastaKustutaKas soovitaksite sama retsepti järgi ka nt. kana poolkoibi teha? Kas peaksin siis kana kauem ahjus hoidma? Mulle lihtsalt tundub, et kui perele õhtusöögiks ainult kanatiibu pakun, siis lähevad kõik näljastena laua äärest ära :D Poolkoibades liha ikka rohkem.
Janne
Vabandan - ma unustasin sellele kommentaarile vastata:)
KustutaJah ikka saab ka poolkoibi teha, aga siis peaks tõesti pisut kauem küpsetama ahjus. Umbes 15 minutit võib julgelt küpsemisaega lisada:) Muus osas jätta retsept ikka samaks:)