Alati on tore saada kirju inimestelt, kes küsivad nõu minu
blogis olevate retseptide kohta, kokkamise või siis pöörduvad minu poole mõne muu
toidutegemist puudutava küsimusega. Alati on kõik seesugused küsimused teretulnud
ning püüan nendele ka võimalikult kiiresti vastata. Viimasel ajal on aga minult
küsitud ka selle blogi Facebook-lehe kohta. Seda mul siiski ei ole ning kuna
toimetan paari ettevõtte FB-lehte, siis tundub kuidagi liiast veel üht lehte
toimetama hakata. Pealegi külastan ma seda kohta viimasel ajal võimalikult vähe,
mistõttu on jälle üks vabandus spetsiaalse lehe kohta olemas:) Küll aga meeldib
mulle üha rohkem ja rohkem instagram, kus saab ka minu toidutegemistega igati
kursis olla ... ütleme nii, et minu jaoks on see nagu FB-leht. Niisiis, kel
täpsemalt huvi, siis minu instagrami-leht on leitav siitkaudu (kasutaja ragnevark,
kui link ei tööta;))
Selle retsepti juurde aga tulles, siis üks jahutav jäätee
kulub suvisel ajal ikka ära, eks? Järgnevalt üks jäätee retsept, milles
on kasutatud maasikaid, kui aga suurem maasikahooaeg läbi hakkab saama, siis
sobivad hästi ka vaarikad või mustikad:) Niisiis on tegemist turgutava suvise
joogiga, milles on tunda maasikamekki ning õhetavat piparmünti. Selleks, et
maitseid ilusti esile tuua, siis magustajana kasutasin Muscovado suhkrut, mis
annab lisaks magususele juurde ka pisut teistlaadi (mahe karamell?!) mekki.
Ühesõnaga on tegemist mõnusa suvise joogiga, mida võib juua kohe peale
valmimist, kuid mille maitse seistes aina tugevamaks muutub. Nii, et tarbi kohe või alles mõne aja pärast peale joogi valmimist!
kuuele-kaheksale
200 g maasikaid või muid meelepäraseid marju
1 l kanget piparmünditeed
ca 5-6 sl (kuhjaga) heledat Muscovado suhkrut (Dansukker)
3 sl laimist pressitud mahla
1 l kanget piparmünditeed
ca 5-6 sl (kuhjaga) heledat Muscovado suhkrut (Dansukker)
3 sl laimist pressitud mahla
Serveerimiseks:
jääkuubikuid
maasika- ja laimiviile
jääkuubikuid
maasika- ja laimiviile
Püreesta marjad ühtlaseks massiks. Valmista kange
piparmünditee ning lisa soojale teele suhkur, laimimahl ja maasikapüree. Sega
lahustumiseni. Lase seejärel joogil pisut jahtuda ning serveeri siis jooki
jääkuubikute, maasikate- ning laimiviiludega.
Retsept valmis koostöös Dansukkeriga!
Retsept valmis koostöös Dansukkeriga!
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar