Ma ei valmista kodus beseesid just väga tihti, aga kui neid
jälle taas teen, siis mõtlen igakord, et miks ma neid tihedamini ei tee:)
Isetehtud beseed on hoopis miskit muud, kui poes müügil olevad samalaadsed
tooted. Kodus tehes jäävad need justkui õhulised suhkrupilved, mis keskelt
pisut täidlasemad.
Tundub kuidagi igav valmistada beseesid lihtsalt klassikalise
munvalged+suhkur retsepti kohaselt ning seetõttu leiavad minu beseekuhjakestesse
alati tee igasugu lisandid. Seekord valmistasin pistaatsiapähklijahust
valmistatud beseesid, kasutades umami.ee veebipoest soetatud õlivaba
pistaatsiapähkli jahu. Pean tunnistama, et see jahu võitis koheselt minu südame oma
väga meeldiva ja tugeva aroomi pärast. Ka maitse on ise meeldivalt tugev
mistõttu on ilusti selle maitset küpsetistes tunda. Seda jahu kasutades saab valmistada imehead jäätist, hommikuputru, kooke ... lisan seda Kreeka jogurtile ning smuutidele. Ühesõnaga väga hea toode kõikidele pistaatsiapähkli austajatele;) Lisaks oleks
kasutanud seda jahu ka makroonide valmistamisel ning pean ütlema, et
tänu õlivabale pähklijahule on õnnestunud makroonid oluliselt paremini. Köögikapis leidub mul veel Kreeka pähkli jahu ja sarapuupähkli
jahu ... kiidan kõiki (need jahud on valmistatud traditsioonilises õliveskis, kus esmalt on pähklitest
õli välja pressitud ning seepärast ongi kuiv jahu meeldivalt tugeva pähklise
maitse ja aroomiga!).
Kui seda jahu olemas ei ole, siis saab ilusti valmistada pistaatsiabeseesid ka tavalistest pähklitest. Võta lihtsalt kooritud pistaatsiapähklid (võivad olla ka soolatud) ning jahvata need kohviveskiga või köögikombainis peeneks jahuks. Edasi toimi nii, nagu retseptis;)
Kogus: ca 7 beseepilvekest
2 munavalget
100 g suhkrut
2 sl (kuhjaga) pistaatsiapähklijahu
2 sl (kuhjaga) pistaatsiapähklijahu
Serveerimiseks:
25 g valget šokolaadi
meresoolahelbeid
pistaatsiapähklijahu
25 g valget šokolaadi
meresoolahelbeid
pistaatsiapähklijahu
Vahusta munavalged mikseriga tugevaks vahuks. Seejärel,
vahustamist jätkates, lisa tasapisi juurde suhkur. Vahusta seni, kuni
munavalgesegu on ühtlane ja läikiv. Seejärel sega ettevaatlikult lusikaga
juurde pähklijahu nii, et pähklijahuviirud jääks ilusti näha.
Aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile 7 beseetupsu ning
küpseta neid 100 kraadi juures 1 tund ja 30 minutit. Lase jahtuda ning piserda
enne serveerimist peale sulatatud valget šokolaadi ja seejärel soolahelbeid
ning pähklijahu.
Hakkasin juba suure hurraaga tegema, kuniks avastasin jahu hinna. See on niii kallis :(
VastaKustutaAga võib kasutada ka tavalisi pistaatsiapähkleid, mis siis peeneks jahuks jahvatada (et tuleks kuhjaga 2 sl). Samuti võib proovida neid beseesid valmistada metsapähklitega - jääb ka väga mõnus:)
KustutaVäga hea leid! Kasutasin soolatud pistaatsiaid ja maitse oli võrratu.
VastaKustutaTore kuulda! Soolatud pistaatsiapähklitega jääb kindlasti mõnus. Magus-soolane kooslus magustoitudes on alati maitsev:)
Kustuta