1. juuli 2016

Ühed maitsvad Belgia vahvlid


No nii, siin on meie pere üks viimase aja lemmikretsepte! Suvel, kui on koolivaheaeg, siis peab ikka mõtlema, mida erilist hommikusöögiks teha. Nädalavahetused on pannkookide päralt, aga mida teha teistel hommikutel? Vahel hõivab hommikusöögi puder, vahel soojad võileivad, vahel munaroad. Selle suve lemmikhitiks on meil aga kindlasti needsamad Belgia vahvlid. Tegin neid lapsega esmakordselt Naistelehe "Koolilapse kokarubriik" tarbeks ning peale seda on vahvlimasin tihti kasutuses olnud. Jah, selle jaoks on vajalik paksude vahvlite küpsetamise masin. Minul on see olemas, kuid kogus enne selle retsepti avastamist köögikapis pikalt tolmu:) Vahvlid ise ei jää üleliia magusad, mis ongi tegelikult hea, sest siis saab sellele peale kuhjata oma kõige lemmikumaid komponente. Minul on hetkel lemmikuks kindlasti maasikad ning vanillijäätis või siis viimase asemel hoopis meeldivas koguses kondenspiima. Riivitud šokolaadipuru teeb ka ainult head!

 
Kogus: 4 suurt vahvlit

1 muna
2 dl jahu
1 dl suhkrut
1 tl küpsetupulbrit
1,5 dl piima
100 g võid, sulatatuna
1 tl vanillisuhkrut

Serveerimiseks: maasikaid, jäätist, kondenspiima, šokolaadipuru või muud meelepärast!

1. Eralda munakollane –valgest.
2. Sega kuivained omavahel. Lisa segades juurde munakollane, piim ja sulatatud või.
3. Vahusta munavalge mikseriga tugevaks vahuks ning lisa seejärel ettevaatlikult segades taina hulka. Lase tainal umbes 15 minutit külmkapis pakseneda.
4. Kuumuta vahvlimasin kuumaks. Nirista vahvliraudadele pisut õli ja võid ning laota tainas õhukese kihina peale (jaota tainas silma järgi neljaks) ning küpseta paar minutit. Meisterda vahvliraudade vahel järgemööda kõik vahvlid valmis. Serveeri meelepäraste lisanditega.


61 kommentaari:

  1. Väga mõnusad vahvlid tulid, aitäh retsepti eest! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm kuulda, kui meeldis. Meil on needsamad vahvlid ka sel nädalavahetusel hommikumenüüs, katteks pisut vaniljejäätist ja mustikad-vaarikad:)

      Kustuta
  2. Väga maitsvad ja õnnestusid ilusti vahetatavate plaatidega võileivagrilli vahel (vahvliküpsetusplaatidega siis)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on väga tore kuulda! Kusjuures, sellest tainast tulevad ka maitsvad pannkoogid, kui pannil küpsetada:)

      Kustuta
    2. Nii tore:) Alguses lugesin, et endised lemmikud :D

      Kustuta
  3. Vastused
    1. Kas võib ka selgitust küsida, et miks ei meeldinud?
      Mul on see retsept üsna tihedasti kasutuses ning lõpptulemus on alati hästi õnnestunud:)

      Kustuta
    2. Meil tulid väga maitsvad aitäh retsepit eest :)

      Kustuta
  4. Proovisin kookospiimaga, kõik toimis imeliselt, nii maitsvad! <3

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kniks:)
      Kookospiimaga oli lõpptulemus kindlasti imehea!

      Kustuta
  5. Meie pere lemmikud, teen topelt koguse ja panen natsa rohkem suhkrut :D Aga hea ja lihtne retsept! Aitäh :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii tore kuulda:) Meil ka vahvlid tihtipeale menüüs! Täiendavat magusust lisavad aga lisandid - vanillikaste, jäätis, marjad vms:)

      Kustuta
  6. Sooviks ka seda retsepti proovida, kuid vahvlimasinat mul sellist ei ole. On silikoonist vahvlivormid, mida saab ahjus kasutada. Kas antud retsept toimib sellise vormi puhul ka ja kui kaua ja mis temperatuuriga peaks ahjus olema? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere, kahjuks ei julge soovitada, kuna endal sellised ahjuvormid puuduvad ning nendega proovinud ei ole. Kui proovida, siis soovitan kasutada kõrgemat temperatuuri, küpsemisaeg peaks olema suhteliselt lühike. Kindlasti soovitan kasutada ka rasvainet, see aitab hoida mahlasena vahvlit:)

      Kustuta
  7. Kõige paremad pehmed vahvlid tulid, mis ma teinud olen. Aitäh hea retsepti eest!

    VastaKustuta
  8. mul tulid Brlgia vahvlid väga hästi välja :)

    VastaKustuta
  9. Tere,
    millise masinaga küpsetasite? Mul 2 pehmete vahvlite masinat, aga mõlemad küpsetavad ebaühtlaselt, ostaksin uue ja kvaliteetsema, aga ei oska valida ehk oskate soovitada? Retsepti kiidan :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      See vahvlimasin, mis on nendel piltidel, on mul kasutusel suviti, kuna antud masin paikneb suvekodus. Muul ajal kasutan aga mingit täiesti suvalist vahvlimasinat. Vaatasin - peale on kirjutatud Beper. Mäletan, et see oli üsnagi odav, aga minu õnneks töötab igati usinalt!

      Kustuta
    2. Tõesti väga head krõbedad vahvlid, super!!!

      Kustuta
  10. Esimest korda katsetasin vahvlite tegemist. Minu jaoks said veidi liiga magusad, aga tasakaaluks sobivadki marjad. Lastele väga maitsesid. Vaevu sain valmis ja nemad juba sõid ilma lisandita kõik ära, jäi isegi puudu ��.

    VastaKustuta
  11. Tere, kas suhkru asemel võiks kasutada püreestatud banaani? Panna ka mustikaid? Aitäh.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere, Seda võib muidugi proovida, kuid kindlasti on lõpptulemus tänud banaanile pisut teine!

      Kustuta
  12. Lisades banaani ei pruugi tainas ära küpseda, kuna banaan ei küpse. Lõpptulemus jääb suure tõenäosusega nätske.

    VastaKustuta
  13. Kena rammus suutäis, aitas süüa küll. Julgen teinekord külalistelegi pakkuda! Tänud ja edu uute retseptide jagamisel!

    VastaKustuta
  14. Super head tulid. Järgmisel korral teen topeltkoguse, sest olid nii menukad. Sain oma vahetavate raudadega vahvlimasinaga seitse paksu vahvlit. Aitäh retsepti eest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud tagasiside eest! Väga tore, et retsept sobis:)

      Kustuta
  15. Valisin selle retsepti, kuna kirjelduses olid, et on vähe magusad - tegelik tulemus oli aga ülimagusad vahvlid. Eks see magusus on suhteline igal inimesel muidugi, aga no minu jaoks liig, mis liig. Tekstuur muidugi tänu rohkele võile imeline.

    VastaKustuta
  16. Väga head ja mõnusad vahvlid. Tekstuur mõnus. Suhkuru kogus väga hea pole liialt magusad.

    VastaKustuta
  17. Esimesed omatehtud ja võileivagrilliga😘 ja kookospiimaga imelised.🥰🥰🥰

    VastaKustuta
  18. Ostsin täna Lidlist vahvlimasina, kindlasti proovin selle retsepti ära.

    VastaKustuta
  19. Muna sain just oma vahvlid valmis. Täna ostsin pehmevahvli küpsetaja ( k-rautast) 13.96€ ja oli vaja kohe ära katsetada. Leidsin selle retsepti ainult, et mul jäi see taigen kuskil tunniks ajaks külmkappi, kuna läksin lapsega õue ��, sellest aga midagi ei juhtunud, vahvlid tulid küll imemaitsvad! Just sellised pealt natuke krõbedad ja seest pehmed. Ja maitse oli ka mulle täpselt paras. Ei ole ta liialt magus ega ka liialt mage. Tõsi on küll see, et taigent tuleb vist lausa 3 kordne kogus teha �� igatahes väga hea, väga maitsev! Aitäh.
    Küsimus tekkis hoopis, et huvitav kas taigna võiks pmst eelmisel päeval ka valmis teha ja siis järgmisel päeval küpsetada?��

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere!

      Seda on tore kuulda. Põhimõtteliselt võib küll valmis teha. Kindlasti on etem samal päeval valmistatud tainas. Aga kui ette teha, siis soovitan enne valmistama hakkamist tainast korralikult segada ning vajadusel lisada pisut piima, kui see liialt paks tekstuuriga on:)

      Kustuta
  20. Sain naabrilt vahvlimasin, kuid rohkem kui pool aastat seisis kapis, sest ei leidnud sellist lihtsat retsepti, mis mulle sobiks. Tundsin soolast veidi puudust, kuid taldrik sai tühjaks sellegi poolest. Aitäh! Väga maitsev oli, on ja jääb! <3

    VastaKustuta
  21. Kui soovin vahvlitaignasse kohupiima lisada (nt 200g), siis kas oleks vaja ka rohkem jahu vms panna, et need ikka ilusti koos püsiks ja küpseks?

    VastaKustuta
  22. Soovitaksin sellisel juhul veidikene jahu täiendavalt lisada. Aga mitte liialt palju (mõni lusikatäis ma arvan, et oleks sobiv)!

    VastaKustuta
  23. Väga hea ja lihtne retsept. Minu maitse järgi natuke liiga magus, panin poole koguse suhkrust.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on tore kuulda, et retsept meeldib. Suhkrukogust saab vastavalt enda maitsemeeltele paika timmida:)

      Kustuta
  24. Aitäh retsepti eest! Sain jõuluks võileivagrill kus sa vahvliplaadid kaasas ja täna hommikul tegin lastele.Tegin topelt koguse aga võid ja suhkrut panin mitte topelt (võid 150grammi, suhkrut 1dl) ja tulid imehead. Julgeks suhkrukogust isegi veel vähendada.

    VastaKustuta
  25. Aitäh. Mõnusad krõbedad tulid ja päris palju saab sellest kogusest. Järgmine kord panen veits vähem suhkurt, liiga magusad mu maitsele.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm! Muidugi, suhkrukogust saab alati vastavalt endale parajaks timmida:)

      Kustuta
  26. Nämma kuubis! Tänud retsepti eest!

    VastaKustuta
  27. Väga väga head tulid. Mõnusalt magusad ja pealt krõbedad 😋😋

    VastaKustuta
  28. Väga hästi tulid välja. Duubeldasin kogused :)

    VastaKustuta