Tänane päev on kuidagi ootamatult kiiresti möödunud. Alles
ma tegin endale hommikukohvi ning nüüd on juba õhtu käes. Tegelikult plaanisin
selle postituse juba hommikul kirja panna, aga kuna miskit pidevalt ette tuleb,
siis on isegi hea, et õhtuks selle trühvlipostituse lõpuks avaldada saan:) Ma
tunnistan, et hetkel ei ole ma suurem magusasõber, kuid vaatamata sellele
küpsetan koogikesi ning meisterdan magusat hetkel ikka väga tihti. Mulle
lihtsalt meeldib ning õnneks (katsiku)külalised saavad kõik magusa ära süüa
ning mis järele jääb panen karbiga koju kaasa:) Kusjuures on minu suurest
säilituskarpide kogust alles vaid mõned üksikud, millele isegi pole võimalik
sobivat kaant leida, aga see-selleks. Ühesõnaga on alljärgnevalt taas miskit
magusat. Selline lihtne kommiretsept, mis vajab põhimõtteliselt vaid ainete
kokkusegamist.
Kellele ei meeldiks küpsetamise ajal pisut (või veidi
rohkem) tainast maitsta? Tuttav tunne? Need trühvlid maitsevdki justkui
küpsisetainas, kuid sisaldavad komponente, mis ei nõua küpsetamist. Hea lihtne
teha ning säilib külmkapis ilusti nädalajagu või pisut rohkemgi.
100 g toasooja võid
75 g heledat Muscovado suhkrut
paar näpuotsatäit soola
1-1,5 tl kaneeli
2 sl toasooja toorjuustu
2 dl (gluteenivabu) kaerahelbeid
75 g heledat Muscovado suhkrut
paar näpuotsatäit soola
1-1,5 tl kaneeli
2 sl toasooja toorjuustu
2 dl (gluteenivabu) kaerahelbeid
Peale:
kaneelisuhkrut või kaneeli-suhkrusegu
kaneelisuhkrut või kaneeli-suhkrusegu
Sega kokku retsepti 5 esimest komponenti. Jahvata kohviveski
või köögikombaini abil kaerahelbed jahuks (mitte väga peeneks) ning lisa see
segades tainasse. Lase külmkapis tainal taheneda tunnijagu ning seejärel vormi
käte vahel segust ümmargused pallid. Veereta komme kaneeli-suhkrusegus ning aseta need serveerimiseni külmkappi!
tere
VastaKustutapalju koguseliselt trühvleid said? :)
Umbes 10-12tk:) Oleneb muidugi trühvlite suurusest ka.
Kustuta