Pistaatsiajäätis
kütab kirgi! Minu suureks rõõmuks on lõpuks ka poodidesse ilmunud meeldiv valik
erinevate tootjate pistaatsiajäätiseid. Olgugi, et need on pisut krõbedama
hinnaga, siis maitse on seda väärt. Ma mäletan, et kui Pärnus veel jäätisekohvik asus, siis müüdi seal kõige paremat pistaatsiajäätist. Õnneks olen saanud peaaegu samamaitsvat jäätist ka Tallinnas asuvas Cortile jäätisekohvikus, soovitan proovida! Pistaatsiajäätisest ei saa ma kuidagimoodi üle ning seetõttu olen seda külma maiust mõned korrad ka kodus ise teinud. Teeks isegi tihedamini, aga kuidagi kipub ikka nii minema, et suurem osa valmistatud jäätisest satub ikka minu taldrikule... Kuna jäätisemasin
mul puudub, siis põhiretseptiks on ikka see vana hea toimiv
kondenspiim+vahukoor kooslus. Pähklitena kasutasin soolatud ja röstitud
pistaatsiapähkleid ning teate mis - see kooslus on võrratu! Õrnalt soolaka
mekiga pähklid sobivad sellesse kondenspiimajäätisesse justkui valatult. Kondenspiima
kogust olen ka võrreldes põhiretseptiga vähendanud, sest nii tuleb pistaatsiapähklitele omane
maitse paremini esile!
Kogus:
sellest jagub umbes kolmele, eriti suured jäätisesõbrad söövad aga kõik üksi
ära:)
200 g
soolatud ja röstitud pistaatsiapähkleid (koorega kogus)
3 dl rõõska koort (35%)
75 g kondenspiima suhkruga
3 dl rõõska koort (35%)
75 g kondenspiima suhkruga
Eemalda
pähklitelt koor ning jahvata need köögikombainis või kohviveskis hästi peeneks
puruks (peaaegu võiseks massiks). Vahusta koor pehmeks vahuks. Lisa kondenspiim
ja jahvatatud pistaatsiapähklid. Sega lusikaga paar korda segu läbi ning mikserda
mikseriga lõplikult ühtlaseks massiks. Pane segu säilituskarpi ning lase
sügavkülmas külmuda vähemalt 3 tundi kuni üleöö!
Kui palju siit koguseliselt tuli jäätist? Kui plaanin teha 1L jäätist, mitmekordse koguse peaksin tegema?
VastaKustutaKorruta kahega:)
KustutaKas jäätist võiks teha valmis ka nädal varem? Muudab see kuidagi jäätise maitset või tekstuuri?
VastaKustutaVõib küll ka nädal varem valmis teha, kui ausalt öeldes on see nö värskena kõige parem - tekstuur on parem ning maitsed selgemad. Seisnuna muutub jäätis tihkemaks ja tugevamaks.
Kustuta