Mul on siin blogis olemas klassikaliste kohupiimakorpide retsept ja siis leidub siin
ka teistmoodi kohupiimakorpide retsept, mis valmivad pisikeste
barankade sisse. Mis veel? Nüüd on siin olemas veel üks seesugune küpsetise retsept,
mille valmistamine on samuti imelihtne! Minule juhtusid ükspäev poes kätte
suured barankad (ehk teise nimega rõngikud, nagu pakendilt lugesin), mis on
sellised pehmed ning täpselt sellise mõõduga, nagu traditsioonilised
kohupiimakorbid ikka. Ilmselgelt vajasid needsamad barankad (ÕS-i järgi ka rõngel või rõngaskuivik) pisut tuunimist ning
kohupiimatäidis tundus selleks igati hea võimalus. Kas teate mis?
Lõpptulemusena maitsesid need ülimalt hästi, valmisid nii kiirelt ning oma
olemuselt olid täpipealt nagu klassikalised kohupiimakorbid. Ka eelnevat
leotamist rõngikud ei vaja, sest need säilitasid ideaalselt oma pehmuse peale
küpsetamist.
Niisiis on tegemist väga-väga laisa küpsetaja retseptiga ning
mõeldud juhtudeks, kui ootamatult kohupiimakorpide isu peale tuleb või näiteks
siis, kui on tulemas külalised, kellele lubasid küpsetada
maitsvaid kohupiimakorpe;)
Kogus: 5 tk
5 suurt pehmet barankat (rõngikut)
Täidis:
100 g toorjuustu, toasooja
1 tl vanillisuhkrut
4 sl suhkrut
200 g kohupiima (5%)
1 muna
2 sl jahu
100 g toorjuustu, toasooja
1 tl vanillisuhkrut
4 sl suhkrut
200 g kohupiima (5%)
1 muna
2 sl jahu
Vahusta toorjuust suhkrutega, lisa ülejäänud ained ning sega
ühtlaseks. Aseta rõngikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning täida need
kohupiimaseguga. Küpseta 175 kraadi juures ca 20-25 minutit ehk seni, kuni kohupiimatäidis on ilusti tahenenud.
Retsept valmis koostöös Farmi piimatööstusega.
Kas siin retseptis võiks toorjuustu asemel ka kreeka jogurtit kasutada?
VastaKustutaPigem mitte. Kardan, et nii jääb lõpptulemus pisut vedel:)
Kustuta