Ma pean ausalt tõdema, et mulle meeldib süüa hamburgerit. Mitte muidugi
igapäev ja ka kindlasti mitte mingisugust niisama ettejuhtuvat burgerit. Pigem
kostitan end selle toiduga paar korda kuus, eelistades kindlasti burgereid,
mis maitsevad tõesti hästi ning on nö kindla peale minek. Tihtipeale
meisterdame koos perega burgereid - küpsetame kuklid, teeme ise majoneesi ning
valmistame vahele selle kõige tähtsama komponendi. Üldjuhul kasutame kukli
vahel rebitud liha (eriti talvisel hooajal, kui puuahi ööseks ahju jäetud liha
ise valmis teeb) või siis olenevalt hooajast, kas küpsetatud või grillitud
isetehtud kotletti. Teise valikuna olen tulihingeline resto Uulits burgerite
austaja. Tallinna sattudes ei saa ma tihtipeale sellest kohast mööda vaadata.
Eriti just seepärast, et see jääb alatihti nagu kiuste minu põhilise
sõidutrajektoorile. Uulitsa burgerite valik on nii lai, et sealt leiab omale
lemmiku vist igaüks – valikus on nii klassikalised, kui ka pisut mängulisemad burgerid
neile, kes pisut üllatavaid maitsekooslusi eelistavad. Minule, kes ma väga
suures koguses sibulat ei tarbi (loe: ei söö üldse), on üheks suureks lemmikuks
sibulamoosiga veiseburger. Magusa tooniga moos mängib veiselihast valmistatud
pontsakal kotletil liigagi maitsvat kooskõla. Miks ma sellest räägin? Vot
sellepärast, et lisaks Kadaka teel asuvale pisikesele toidukohale, avas hiljuti
Uulits oma uksed ka Kalamajas (vaata ka www.uulits.ee). Nii, et kes pole
rahvarohkuse tõttu veel vanas kohas Uulitsa burgeritele löögile saanud, siis
nüüd tasub külastamismõte uuesti päevakorda võtta!
Erinevalt vanast kohast on uues toidukohas olulisemalt suuremad ruumid ning
ka suurem menüü, kui seninini Uulitsas olnud on. Lisaks on menüüsse leidnud tee
veel mõned uued burgerid. Kalamajas kostitatakse külastajaid veel eelroogade ja
magusaga. Ahjaa – Uulitsas on ühed maitsvamad kohapeal valmistatud friikartulid,
mida pakutakse nii juustuga, särtsaka jalopeńoga kui ka neid kõige
klassikalisemaid koos kohapeal valmistatud kastmetega. Uustulnukana menüüsse
tulnud ribid on ka nii pehmed, et tahavad käte vahel iseenesest katki minna:)
Uus Uulits on oma sisustuselt ka midagi hoopis värskendavamat ning uuemat.
Selles peitub rohkelt pisidetaile, mis toitu oodates tähelepanu köidavad.
Lastenurk väärib ka tähelepanu, sest see pakub täiskasvanutele võimalust pisut
nostalgitseda ning lastele tutvustada vanu häid multifilmikangelasi. Lisaks on
rõõmusõnum autoga liiklejatele: Kalamaja Uulitsa kõrval asub suur ja avar Rimi
toidukaupluse parkla, kuhu oma auto vabalt jätta saab.
Pildid ütlevad rohkem, kui sõnad:
|
|
Ooo... ma olen ka suur burksisõber ja kord-paar kuus söön mõne ära. Arvasin, et olen heidik toidublogijate maailmas :)
VastaKustutaUulitsa kaesin ka ära, aga kahjuks pulled pork burger ei olnud üleliia hea. Siiski ei saa ma oma maitsemeeli hetkel 100% usaldada ja lähen kindlasti sinna peagi uuesti, sest menüü oli nii ahvatlev ja abikaasa sõi oma veiseburgerit õige isukalt..
Ma loodan, et burksisõpradest toidublogijaid on ikka veel:) Olen seal maiustanud rebitud pardilihaburgeriga - see on maitsev, aga minu üheks lemmikuks sibulamoosiga. Lisaks kiidavad väga palju kitsejuustu-peediburgerit, mida ise saanud ei ole.
KustutaBurgeriteni:)!
Mmm... peet ja kitsejuust. Mul oli seal leti ees suur dilemma, aga võtsin ikka lihaga burksi, sest kõht oli väga tühi ja tahtsin toekamat ampsu. Vähemalt on teada, mis ma nüüd järgmine kord võtan.. :)
VastaKustuta:) ... mul ka alati dilemma!
KustutaOlga, Peedi-kitsejuustu burgeri vahel on veel liha ka :D :D Toekas kõhutäis :)
KustutaAppi, need pildid ajasid mul suu vett jooksma! :)
VastaKustutaEneli
Beauty - Travel - Lifestyle
Do-Dolce Blog
& Bloglovin
..aga siis ruttu Uulitsasse:)
Kustuta