23. november 2016

Õhulised juustupadjakesed

No mis ma oskan öelda - need küpsised on saanud sel sügisel meie peres üheks vaieldamatuks lemmikuks. Ja kuna nende valmistamine möödub nii kiirelt, siis on need viimasel ajal meie elutoa laua peal ikka väga sagedased külalised. Need õhulised, samas aga tummised juustupadjakesed lausa tekitavad sõltuvust, sest kergelt köömnemekiga juustused küpsised on nagu pehmed pilvekesed:)
PS! Vabalt võid selle küsisetaina varem valmis teha.
PS2! Söödavaks jõulukingituseks sobivad ideaalselt!


Kogus: ca 50 tk

3 dl jahu
2 tl köömneid
suur peotäis (tugevamaitselist) juustu, riivituna
paar näpuotsatäit soola
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid, toasooja
150 g toorjuustu, toasooja

Sega retsepti 5 esimest komponenti omavahel. Lisa või ja toorjuust ning sõtku tainas ühtlaseks massiks. Lase tainal külmkapis seista ca 15 min. Seejärel rulli tainas jahusel pinnal u 0,5-1cm paksuseks ning lõika see noaga pisikesteks ruutudeks. Küpseta 180 kraadi juures 15-17 min.

Retsept valmis koostöös Farmiga. 

18 kommentaari:

  1. Soovitan soojalt ka inimestele, kes muidu köömneid ei armasta. Kõige paremad soolased küpsised. Kui tavaliselt kipub retseptides olevast jahukogusest väheks jääma, tainas nii-öelda kleebib, siis see on ometi kord retsept, kus kõik klapib.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud tagasiside eest:) Seda tainast on tõesti lihtne teha, need küpsised on mu abikaasa ja lapse täielikud lemmikud:)

      Kustuta
    2. Ei tea,kas pitsamaitseainega ka head jäävad?

      Kustuta
    3. Kindlasti võib proovida. Ma olen kindel, et jääb maitsev:)

      Kustuta
  2. Väga maitsvad küpsised. Kuna taina kokkusegamise avastasin, et toorjuustu polnud, siis asendasin selle hapukoorega ja sobis väga hästi. Teise satsi tegin prooviks 1 dl nsu ja 2 dl rukkijahu. Ka väga maitsvad küpsised tulid, küll pisut tummisemad ja kuivemad. Lapsed eelistasid nisujahukaid, aga minule maitsesid teised rohkem. Juust peab kindlasti olema tugevamaitseline. Aitäh :).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud tagasiside eest. Võtan kindlasti teadmiseks, et kui toorjuustu kodus ei ole, siis saab ka teisiti:)

      Kustuta
  3. Väga maistvad. Mõnusad ampsud ka snäkilauale kui keegi külla tuleb. Teen neid kindlasti veel (Y)

    VastaKustuta
  4. Väga maistvad. Mõnusad ampsud ka snäkilauale kui keegi külla tuleb. Teen neid kindlasti veel (Y)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm kuulda. Minul külalised nõudsid juba neid spetsiaalselt:)

      Kustuta
    2. Minagi sain neid teha eelmine nädal neli korda ja ülehomme jälle :D.

      Kustuta
  5. Väga isuäratav retsept! Aga mis oleks alternatiiviks köömnetele? Kui need sugugi ei maitse...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Need võib vabalt lihtsalt välja jätta ning midagi asendama ei pea. Samas võib lisada hakitud tilli või murulauku, kui soovi on:)

      Kustuta
  6. mis juust see tugevamaitseline peaks täpsemalt olema?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Maasdam sobib näiteks hästi, see poodides ilusti olemas. Samas alati võib kõige tavalisemat juustu kasutada, kuid mulle meeldib, kui küpsistel on selline äratuntav juustune maitse juures:)

      Kustuta
  7. Super head näksid! Kaovad laualt väga kiiresti!
    Kui kaua varem võib taigna valmis teha?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on see kommentaar täiesti vahele jäänud. Vabandused! Mina olen paar päeva varem valmis teinud:)

      Kustuta
  8. Tere! Meie peres on ka need kindlasti ühed lemmikumad! Seetõttu viin neid alati külalistele üllatuseks! Nüüd aga on selline situatsioon, et tahaks taaskord teha, kuid tahaks võimalikult ahjusoojasid pakkuda. Kas võib ka nii, et teen eelneval päeval taigna valmis, lõikan kuubikud ahjuplaadile valmis, panen jahedasse ja alles järgmisel hommikul pistan ahju. Kas see võiks toimida? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, loomulikult saab nii! Olen ise teinud eelnevalt taina valmis, hoidnud üleöö külmas ning järgmisel päeval siis küpsised meisterdanud ja küpsetanud. Aga võib ka niimoodi, et vormid küpsised juba valmis:)

      Kustuta