Üsna kindlasti on see postitus selle aasta viimane. Taas on
üks aasta läbi saamas, et teha teed uuele. See aasta oli minu jaoks kohe kindlasti täis rohkelt
sündmusi ja põnevaid ettevõtmisi. Loodetavasti tuleb uus samasugune, sest väga paremat
ei oskakski tahta. Siin blogis kostitasin Teid 113 uue retseptipostitusega
nii soolase, kui ka magusa vallast - üks korralik kokaraamat, eks:) Uuel aastal
uuel hooga! Hiljuti tuletati mulle meelde, et 2017 aastal saab mul täis täpselt
10 aastat selle toidublogi pidamisest. Hirmuäratavalt suur number ning ausalt öeldes poleks uskunudki alguses, et ka kümme aastat hiljem
jätkan selle virtuaalse toidugblogi täitmist erinevate postitustega. See on aga
puhas rõõm ja hobi ning aitäh, et siia ikka ja jälle tee tagasi leiate:)
Nüüd aga selle retsepti juurde. Tänu haigusele olen ma
viimastel päevadel olnud kergema toitumise režiimil... ehk siis
erinevad kohupiimad, kodujuustud, smuutid ja muu taoline on hetkelemmikute
hulgas. See banaanikreem on imehea - natuke nagu jäätis, samas pisut nagu
puding. Lisaboonusena on see veel ääretult toitev. See magustoit on magus, kuid sellest puudub üleliigne
suhkur. See magustoit on justkui kreemjas jäätis, kuid sellest puudub sellele
iseloomulik koorejäätis. Siin retseptis kasutasin ma külmutatud banaaniviile,
mis selle magustoidu tekstuuri soovitult paksuks ja kreemjaks muudavad. Selles
magustoidus on veel üks üllatus, mis siin kreemis viirudena asetseb ning
maiusele kergelt soolakat varjundit annab.
Valmistasin selle skyr´ist, mis mulle nii meeldib - suure valgusisalduse ja madala rasvasisaldusega toode, mis on
sarnane kohupiimale. Kasutan seda hapukoore asemel ning magustoitude valmistamisel. Poeriiulitelt võib leida juba päris mitmete
tootjate poolt pakutavaid skyr variante, mina kasutan Farmi märgi all
müüdavat.
Kogus: kahele – kolmele
Gluteenivaba!
Ei ole lisatud täiendavalt suhkrut!
Gluteenivaba!
Ei ole lisatud täiendavalt suhkrut!
2 suurt banaani
400 g Skyr proteiinidesserti
4 tl maapähklivõid
kaneeli, soolapähkleid (peale raputamiseks)
400 g Skyr proteiinidesserti
4 tl maapähklivõid
kaneeli, soolapähkleid (peale raputamiseks)
Lõika banaan viiludeks ning pane sügavkülma seni,kuni
banaaniviilud on kergelt külmunud. Sega 4 sl skyr´i maapähklivõiga. Ülejäänud
skyr püreesta külmutatud banaaniviiludega ühtlaseks. Lisa lohakalt segades
juurde maapähklivõisegu. Serveeri koheselt üleraputatud kaneeli ja pähklitega.
Ülimaitsev magustoit, eriti isetehtud maapähklivõiga :) 2,5aastane sõi ja küsis juurdegi.
VastaKustutaOi kui tore:)
Kustuta