Pannkoogid nädalavahetuse hommikuteks on minu suur armastus
ja kindel traditsioon - kiiret kuhugi ei ole ning seetõttu saab korralikult
kaetud laua taga pikalt hommikusööki nautida, kohvi juua ning niisama pere
seltsis aega veeta. Talvel on mõnus soojas toas õues oleva pakase eest peidus
olla. Suvel on aga on nii nauditavad maahommikud värskes õhus, kaaslaseks ikka
pannkoogid!
Miks ma sellest räägin? Minu selle aasta üheks
pisiprojektiks oli mõelda valmis ja pildistada pannkoogiretseptid Farmi Piimatööstuse
järgmise aasta kalendrisse. Tegelikkuses minule väga lihtne ülesanne, sest
nädalavahetuse pannkoogihommikutest on sahtlisse nii mõnedki lemmikud
kogunenud. Nii valmiski lauakalender, mille lõpptulemusega igati rahul olen.
Kalendrit kuskilt küll kaubandusest osta ei saa (uuri Farmi FB-lehte, sest seal on just käimas selle kalendri auhinnamäng), kuid selle eest jagan ma siin blogis üht
oma lemmikut retsepti - rebitud pannkook rummirosinate, pirnide ja pudinguga.
Kes Austrias või Saksamaaal käinud teavad, et selle hästi maitsva roa
võtmesõnaks on rohkelt lisandeid. Mina kuhjan tavaliselt nendele rebitud
pannkookidele peale ohtralt pudingut, röstitud mandleid ning pirni- või
banaaniviile. Jäätis, piimakissell, šokolaadikreem või kondenspiim lisandina ei tee ka kunagi
halba, aga tundub, et meie peres läheb kõige paremini peale just pudinguga
variant. Ühesõnaga selline mõnus pannkook, mida saab serveerida ühel taldrikud,
et kõik siis endale meelepärase koguse saaksid enda taldrikusse kuhjata.
Kogus: neljale sööjale
4 muna
näpuotsatäis soola
1 dl suhkrut
2 dl piima
2,5 dl jahu
Lisandid:
100 g rosinaid
rummi (immutamiseks)
1-2 küpset pirni
(Farmi) vanilje- ja šokolaadipudingut
kuival pannil röstitud mandlilaaste
tuhksuhkrut, kaneeli
näpuotsatäis soola
1 dl suhkrut
2 dl piima
2,5 dl jahu
Lisandid:
100 g rosinaid
rummi (immutamiseks)
1-2 küpset pirni
(Farmi) vanilje- ja šokolaadipudingut
kuival pannil röstitud mandlilaaste
tuhksuhkrut, kaneeli
Pane rosinad rummi sisse likku vähemalt paariks tunniks,
nõruta.
Eralda munakollased –valgetest. Vahusta munavalged soolaga
kõvaks vahuks. Vahusta munakollased suhkruga, lisa segades juurde piim ning
jahu. Kõige viimasena sega ettevaatlikult juurde munavalgevaht, lisa ka
rummirosinad. Sega, kuni saad ühtlase taina.
Kuumuta pannil õli ning vala tainas pannile. Kuumuta madalal
kuumusel, ise küpsemise ajal pidevalt kergelt hüübinud pannkoogiääri
pannilabidaga keskele lükates (nii saad kindel olla, et pannkook ühtlaselt
küpseb). Lase madalal kuumusel küpseda veidi ning seejärel lõika pannilabidaga
pannkoogist tükid. Pööra need tükid ümber ning küpseta ka teiselt poolt seni,
kuni kuldpruun. Pane pannkoogitükid alusele, aseta peale pirnitükid ning laota
üle pudinguga. Kõige peale raputa mandlilaaste, tuhksuhkrut ja kaneeli.
Soovitus:
* Kõige parema maitse saavad rosinad siis, kui lased neil rummis maitsestuda üleöö!
* Lastesõbralikum variant: rummi asemel võid kasutada leotamiseks ka apelsinimahla.
* Kõige parema maitse saavad rosinad siis, kui lased neil rummis maitsestuda üleöö!
* Lastesõbralikum variant: rummi asemel võid kasutada leotamiseks ka apelsinimahla.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar