Jõulud on juba väga-väga lähedal ning tundub, et kõikidel
on koduköökides miskit valmimas. Minul möödus eilne päev näiteks süldi keetmise
tähe all ning täna juba ootan põnevusega, et saaks selle talve esimest sülti
süüa. Tegelikult juba salamisi piilusin eilset kätetööd ning tundub, et sain
taas kenasti tarretunud ja selge olemusega süldi (minu alati õnnestuv retsept
SIIN). Kindlasti on aga ka neid, kes küpsetamistoimetused viimase hetkele on jätnud
või siis puuduvad veel ideed, millega pühade ajal maiustada. Minul läheb
homme jõuluhommiku tervitamiseks lauale üks rohke täidisega
kohupiimastritsel. Tavaliselt on jõululapäeva hommikuti meil pisikesed
eelpäkapikud käinud ning siis selle küpsetise saatel on lausa rõõm kingitusi
avada, hommikusööki nautida ning meie pere traditsioonilist jõulufilmi vaadata.
Ma ei tee seda stritslit kindlasti mitte esimest korda.
Pigem on see selline kiirelt valmiv, maitsev ning kindlapeale õnnestuv
küpsetis, mille retsept mul siit blogist veel puudus. Selle küpsetise puhul aga
siiski üks tähelepanek - see on nii täidiserohke, et pigem soovitan seda süüa
järgmisel päeval. Siis on maitsed ühtlustunud ning ka täidis tahenenud nii, et
saab ilusti sellest viilud lõigata. Värskena püsib see küpsetis kohe mitu head
päeva, seetõttu saab seda terve pühade aja süüa, kui muidugi miskit järele
jääb.
Häid pühi, pikk pai ning kelmikas kniks!
500 g pärmi-lehttainast (kasuta võimalusel juba
lahtirullitud tainast)
muna (peale määrimiseks)
muna (peale määrimiseks)
Täidis:
50 g võid
400 g kohupiima 5% (kandilises pakis)
300 g Farmi Kreeka jogurtit
175 g suhkrut
1 kotike (ca 47-50 g) Ekströms vaniljekastmepulbrit
50 g võid
400 g kohupiima 5% (kandilises pakis)
300 g Farmi Kreeka jogurtit
175 g suhkrut
1 kotike (ca 47-50 g) Ekströms vaniljekastmepulbrit
Sulata või. Sega kokku täidise 4 esimest komponenti. Kõige
viimasena sega juurde vaniljekastmepulber. Rulli (lahtirullitud) tainas pisut
laiemaks, seejärel laota pikuti keskele täidis. Seejärel lõika täidiseta
tainaäärtesse mõlemale poolele 1 cm paksused ribad ja voldi need ribad
kordamööda paremalt ja vasakult täidise peale keskele kokku. Määri stritsel
pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta pöördõhuga režiimil 180 kraadi juures
30-40 minutit.
|EST| Häid jõule ja head uut aastat!
VastaKustuta|VRO| Rõõmsit joulupühhi ja hüvvä vahtsõt aastakka!
|ITA| Buone festività natalizie e felice anno nuovo!
|ENG| Season's Greetings and a Happy New Year!
|FIN| Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!
|KRL| Раставанке синун, уввен вувенке синун!
Kaunist jõuluaega! Rõõmu ja rahu! :)
VastaKustutaKuhjaga häid pühadesoove vastu ka:)
VastaKustutaSee on lihtsalt I-M-E-L-I-N-E ja nii lihtne!
VastaKustutaRõõm, kui meeldis!
KustutaKus seda vaniljekastmepulbrit kindlasti saaks? Või kui seda ei leia, kas saab millegagi asendada?
VastaKustutaVaniljekastmepulber on suuremates kauplustes täiesti olemas. Üldjuhul seal, kus on tarretise pulbrid ja muu taoline. Lisan lingi netist, milline see on - siis on parem poest otsida: https://ecoop.ee/et/toode/18214-ekstroms-vaniljekastmepulber-91g/
KustutaLeitud :)
KustutaTore:) Magusat küpsetamist!
KustutaHei! Kas seda saaks ka skyr'iga teha? :)
VastaKustutaIkka saab!:)
KustutaTänud :) Aga kas siis pigem panna 700g skyri, või ainult kohupiim sellega asendada?
KustutaVõib täiesti nii kohupiima kui ka Kreeka jogurti asendada:)
KustutaKas seda täidist võiks kasutada ka näiteks kringi tegemiseks? Sul on üks super klassikalise kaneeliga kringi retsept siin üleval, mida vahelduseks prooviks ka ka kohupiima täidisega ;-)
VastaKustutaMuidugi võib proovida! Sobib imehästi:)
Kustuta