1. detsember 2016

Purukattega piparkoogine pirni-toorjuustukook

Soovisin ühel õhtul küpsetada õhulist kohupiimakooki, kuid mida ei olnud oli küpsetise peategelane kohupiim isiklikult. Ju olin kiiruga selle poeriiulitele unustanud. Toorjuustu mul aga oli, seega läks esialgne plaan täielikult muutmisele ning otsustasin valmistada hoopis purukattega toorjuustukooki, millel põhjaks isetehtud piparkoogitainas (seda viimast leidub mul talvisel ajal külmikus kohe rohkesti:)) Mis ma oskan öelda - kook tuli maitsev. Põhjaks kergelt jõulutunnet tekitav piparkoogitainas, täidiseks kreemjas toorjuustukreem ning mahlased pirnitükid. Katteks aga korralik kiht kaneelist purukatet. Igati meeldiv kook ning kindlasti teen lähiajal veelgi!


Mõned soovitused aga enne koogi valmistamist:
* Kõige parema tulemuse saab, kui selle koogi valmistamiseks on või ja toorjuust täielikult toasoojad, seetõttu võta need toorained aegsasti külmkapist välja!
* Kõige maitsvam on kook jahtunult järgmisel päeval!

250 g piparkoogitainast

Täidis:
300 g toorjuustu, toasooja
100 g suhkrut
2 muna
2 sl jahu
1 dl vahukoort
2 küpset pirni

Kate:
75 g võid, toasooja
125 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl jahu
0,5 tl kaneeli

Rulli piparkoogitainas õhemaks ning suru see küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø22cm) põhjale. Täidise valmistamiseks vahusta toorjuust suhkruga. Lisa segades munad ja jahu ning kõige viimasena vahukoor. Koori ja tükelda pirnid ning sega täidisesse. Vala segu vormi ning küpseta kooki 180 kraadi juures 20 minutit.

Küpsemise ajal valmista kate: vahusta või suhkrutega ning lisa siis omavahel segatud kuivained. Sega tainast näppude vahel seni, kuni saad puruse segu. Seejärel lõpeta koheselt taina töötlemine, sest vastasel juhul segad  antud taina liialt ühtlaseks massiks. Kui kook on 20 minutit ahjus küpsenud, lisa sellele purusegu ning küpseta veel 30 minutit.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar