Pool aastat ongi möödunud täpselt sellise tuhinaga, nagu ma alguses kartsin. Kui nii kiirelt aeg otsustab samamoodi edasi liikuda, siis on kohe varsti aasta täis:) Ei saa ka seekord mööda ühest sünnipäevakoogist, eriti veel seepärast, et 6 kuud on juba täiesti uhke vanus. Mõtlesin pikalt, et milline koogike seekord laual ilutseda võiks. Lõpuks läksin pisut lihtsamat teed ning meisterdasin biskviidist koogi, mille vahel laiutab pisut moosi ning rohkelt vahukoore-kohupiimatäidist. Tuli hea - mahlane ning malbe. Täidiseks kasutasin lisaks vahukoorele ricotta kohupiimapastat vaarika ja valge šokolaadiga. Kuna see toode oli piisavalt magus, siis täiendavalt suhkrut enam ei lisanud. Ja ei olnudki vaja, kuna lõpptulemusena sobis mahe täidis ideaalselt biskviidiga kokku. Koogi peale meisterdasin kõrvad ning selle ümber korraldasin kerge segasummasuvila. Kõrvadele seltsiks lisasin silmad. Mis loom tuli? Külalised arvasid, et kass. Olgu siis nii - kui kass, siis kass.
Väikene (tegelikult tervelt 69cm pikk) sünnipäevalaps suurt miskit koogist ei arvanud, pigem tekitas preilile elevust üleöö suhu tekkinud hammas, mis lõbusaid naerukihinaid tekitas....
Vaata ka teisi Mia sünnipäevaks tehtud tordikesi:
Mia 1 kuu
Mia 2 kuud
Mia 3 kuud
Mia 4 kuud
Mia 5 kuud
Vaata ka teisi Mia sünnipäevaks tehtud tordikesi:
Mia 1 kuu
Mia 2 kuud
Mia 3 kuud
Mia 4 kuud
Mia 5 kuud
Biskviit:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
2 dl vahukoort
500 g vaarika-valge šokolaadi ricotta kohupiima
4-6 sl (mustika)toormoosi
piima (immutamiseks
2 dl vahukoort
500 g vaarika-valge šokolaadi ricotta kohupiima
4-6 sl (mustika)toormoosi
piima (immutamiseks
Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks
vahuks. Sega kuivained omavahel ning lisa ettevaatlikult segades
muna-suhkruvahule. Seejärel vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse
vormi (Ø20cm)
ning küpseta ahjus 170 kraadi juures 22-25 min (proovi tikuga vahepeal bikviidi
küpsust). Seejärel ava lahtikäiv vorm ettevaatlikult ning jäta kook rätiku alla
jahtuma.
Täidise valmistamiseks vahusta koor tugevaks vahuks, lisa
ricotta ning sega ühtlaseks. Jahtunud biskviit lõika kaheks(kui kook on pealt
pisut kumeraks küpsenud, siis lõika noaga pealt biskviit pisut sirgemaks).
Tõsta põhi koogivormi ning immuta korralikult piimaga. Määri peale moos ning
laota vormi kolmveerand täidisest. Aseta ülemine biskviit täidisele - aga nii, et
pealmine pool puutuks kokku täidisega ning lõikepind jääks ülespoole. Immuta ka
see põhi korralikult piimaga ning lase koogil üleöö maitsestuda. Järgmisel
päeval määri koogi ääred ja pealne kokku järelejäänud kohupiimaseguga ning
kaunista kook.
Kaunistuseks:
valget ja roosat suhkrumassi
roosasid ja rohelisi beseetupse
2 mesikäpa Dops või Domino küpsist
valget ja roosat suhkrumassi
roosasid ja rohelisi beseetupse
2 mesikäpa Dops või Domino küpsist
Kaunistamiseks raputasin koogiäärtele beseepuru ning panin
peale beseetupse. Silmadeks kasutasin Dops küpsiseid, millele panin silmadeks
pisikesed sulatatud šokolaaditükid. Kõrvad tegin suhkrumassist valmis eelmisel
päeval (kuna peavad kuivama). Kõrvadele pistsin kohe valmistamisel alt sisse
hambatikud, et neid oleks parem koogile kinnitada…..
Issand kui geniaalselt lihtne idee kasutada Dops v Domino v Oreo küpsiseid silmadena! Super!
VastaKustutaHuvitav, kui ma tahan biskviiti teha 28cm läbimõõduga ümmargusse vormi, mitmega ma antud retseptis olevad kogused korrutama peaks?
VastaKustutaTere Elis,
KustutaSellisel juhul tuleb retseptis olevad kogused korrutada täpselt kahega:)
Palun taas abi! Seekord plaan 24 x 24 cm kandlises vormis biskviit küpsetada.. milliste kogustega siis võiks taigna teha? 🤔 korda 1.5? 4.5 muna? Hmm..
VastaKustutaSellisel juhul peaks korrutama 1,8ga. Kui teha 1,5ga, siis tuleb lihtsalt pisut madalam kook! Nende munakogustega on nii, et võib lihtsalt suuremaid mune kasutada. Kui korrutada ained 1,5ga ning kasutada suuri mune, siis piisab täiesti 4st munast:)
KustutaKas see vaarika-valge šokolaadi ricotta on seesama: https://www.facebook.com/estoverpiimatoostus/photos/r%C3%B5%C3%B5mus%C3%B5num-ricotta-s%C3%B5pradele-poelettidele-on-j%C3%B5udnud-kaks-uut-piimameister-otto-/785020251536975/?
VastaKustutaMis võiks alternatiiv sellele olla?
Jah, just seesama, aga võib kasutada mistahes maitsestatud kohupiimapastat. Näiteks maasikatega!
Kustuta