Ma ei tea, kas on see tingitud jahedast ilmast, aga mina
hetkel muudkui küpsetan. Ja tegelikult on ju nii mõnus, kui tuba on häid
küpsetuslõhnu täis, kuid samal ajal on õues nii tuisune ja nii jahe. Praksuva
kamina ääres on lausa lust teed juua ning mõnda ahjust tulnud küpsetist
ampsata. Ei ole saladus, et minu üheks suureks nõrkuseks on hästi valmistatud
võiroosid ning pehmed kaneelist nõretavad kaneelirullid. Esimesi leidub
kohvikutes/poodides kahjuks väga harva sellistena nagu peab ning seetõttu on
kõige kindlam ikka võiroose ise teha. Ka kaneelirullide maiustamiseks on ainuõige ise
kiirelt pärmitainas valmis teha... Paar päeva tagasi aga tegin hommikusöögiks üht
kiiret küpsetist. Tegemist on ühe suure kaneelirulliga ehk siis täpsemalt
kaneelirullikoogiga, mis sobib lausa ideaalselt hommikuse kohvi kõrvale.
Ahjusoojana maitses nii hästi! Mis kõige toredam - seesama kaneelirullikook valmib
tegelikult minutitega. Õigemini ei nõua rohkelt perenaise vaeva ning suurima
osa valmimisajast teeb ära küpsetusahi. Sel ajal, kui koogike ahjus küpseb on just
sobiv aeg laud katta ja kohv valmis teha.
Selle koogikese valmistamine on lihtne, kuid siiski üks tähelepanek: seda
kaneelirulli valmistades ära kindlasti tainalapakaid väga tihedalt üksteise
külge haagi, sest nii ei pruugi need soovitult läbi küpseda. Pigem aseta need
koogivormi hõredamalt ning jäta küpsemisel kasvuruumi – 23-25 cm läbimõõduga
koogivorm sobib hästi!
500 g pärmi-lehttainast
25 g toasooja võid
75 g toasooja toorjuustu
1 sl (kuhjaga) kaneeli + peale raputamiseks 1 tl
65 g suhkrut
25 g toasooja võid
75 g toasooja toorjuustu
1 sl (kuhjaga) kaneeli + peale raputamiseks 1 tl
65 g suhkrut
Kate:
25 g riivitud šokolaadi
tuhksuhkrut, kaneeli
25 g riivitud šokolaadi
tuhksuhkrut, kaneeli
Laota pärmi-lehttainas lauale, vajadusel rulli õhemaks. Sega
omavahel või, toorjuust, kaneel ja suhkur ning määri see tainale. Raputa peale
veel 1 tl kaneeli. Lõika tainalapist 10
pikka riba, mis on umbes 2 cm laiad. Rulli üks tainariba kokku ning pane see
küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø23-25cm), selle ümber keera ülejäänud
ribad. Küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit. Kohe peale ahjust võtmist
raputa peale riivitud šokolaad ja mõned näpuotsatäied kaneeli. Vahetult enne
serveerimist kostita kaneelirulli tuhksuhkruga.
Super hea oli! Tegin aga koguseliselt poole suurema koogi korraga :) Köigile meeldis - oli justkui kringel :)
VastaKustutaKusjuures sel nädalavahetusel on mul plaan teha sarnast kooki, kuid mõtlesin kasutada pirne ja apelsinisukaadi. Maitseainetest kardemon ja kaneel:)
KustutaKas seda toredat rulli saab teha ka tavalise lehttaignaga? Või on see liiga nö õhuke ja ei kerki nii kohevaks?
VastaKustutaJa kas õunu tasuks ka vahele panna, või teevad õunad rulli lödiseks?
Aitäh :)
Lehttainaga saab ikka teha, kuid minu arvates ei ole lõpptulemus nii hea. Olen proovinud, kuid küpsetis ei kerki nii hästi:)
Kustuta