Lumi tuli küll maha, kuid jõulud on selleks aastaks ühele
poole saamas. Täna otsustasime kuuse välja viia, kuid enne seda on vaja ehted
kuusepuult veel ära võtta, mis on minu arvates kõige tüütum osa. Käsi aga püsti,
kellel on veel piparkooke järel? Meie magusakausis on piparkooke küllaga
leidumas. Paar päeva tagasi valmistasin viimasest isetehtud piparkoogitainast
ühe pannijagu muredaid jõuluküpsiseid.Tundub aga, et piparkookidest on kõikdel isu täis, seega kel samamoodi piparkooke veel kodus
olemas, siis alljärgnev retsept võib sobida nende maitsvaks
ärakasutamiseks!
20-22 tk
200 g tumedat šokolaadi
250 g toorjuustu, toasooja
50 g piparkooke või muid meelepäraseid küpsiseid
50 g piparkooke või muid meelepäraseid küpsiseid
Kate:
6 sl toortatratangu
2 tl suhkrut
paar näpuotsatäit kaneeli
näpuotsatäis kardemoni
2 tl suhkrut
paar näpuotsatäit kaneeli
näpuotsatäis kardemoni
Sulata šokolaaditükid vesivannil. Sega toorjuust kausis
lahti ning lisa sulatatud šokolaad. Sega juurde ka purustatud piparkoogid. Lase
segul külmkapis taheneda tunnijagu. Seejärel rösti toortatratangud kuival
pannil (paar minutit), lisa pannile ülejäänud ained ning lase suhkrul pannil sulada,
ise korralikult segades, et tatratangud maitseainetega kokku saaks. Seejärel
lase segul jahtuda mõned minutid ning jahvata tatrasegu kohviveskis või uhmri
abil peenemaks.
Vormi trühvlisegust pisikesed pallikesed ning veereta neid
tatrasegus. Hoia serveerimiseni külmkapis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar