Selline oli siis meie pere tänane hommikusöök. Pannkoogid lihtsalt kuuluvad nädalavahetuse hommikute
juurde. Pole vahet kas on laupäev või pühapäev – nendesse päevadesse lihtsalt
peavad pannkoogihommikud kuuluma. Niisiis valmistasin ma tänaseks pisikesi
hapupiimapannkooke, mis hiilgavad oma mõnuse paksusesega.
Hapupiimapannkookidele omaselt jäid need mõnusalt täidlased, samas aga ei mõju süües
üleliia raskelt. Minu võtsin eile sügavkülmast sulama mustikatoormoosi, mille said need pannkoogid täna maitsvaks kaaslaseks. Lisaks suristasin kõrvale kokku ühe maasikajoogi keefirist ja kamast. See on midagi väga klassikalist. Kasutasin suvel korjatud ja talveks
säilituskarpidega sügavkülma pistetud marju: punaseid sõstraid, vaarikaid
ja maasikaid. Lisaks kasutasin Kama ja Kilu maasikakama. Tegemist on kamajahuga, millele on lisatud juurde veel külmkuivatatud maasikatest jahvatatud jahu. Imehea ning annab lisaks kamamaitsele juurde ka äratuntava maasikase meki. Ühesõnaga soovitan proovida nii smuutijookides, kookides, kui ka klassikalise kama valmistamisel.
Tänusõnad ka Mavi keraamikale, kes kunagi mulle need kamajoogi pildil olevad tassikesed meisterdas:)
Kogus: 30 tk
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
4 sl suhkrut
näpuotsatäis soola
1 muna
3,5 dl hapupiima
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
4 sl suhkrut
näpuotsatäis soola
1 muna
3,5 dl hapupiima
Sega kuivained omavahel, seejärel pane kõik ained kaussi
ning klopi vispliga ühtlaseks tainaks. Küpseta pannil (kergelt õliga piserdatud
pannil) valmis pisikesed pannkoogid.
Maasikakama
Kogus: kolmele
4 dl keefiri
suur peaotäis marju (külmutatud või värskeid)
1 tl vedelat mett
3 sl (maasika)kama
suur peaotäis marju (külmutatud või värskeid)
1 tl vedelat mett
3 sl (maasika)kama
Pane 3 esimest komponenti kaussi ning mikserda ühtlaseks
(siinkohal kasutasin oma truu abimeest Nutribulletit). Lisa lusikaga segades
juurde kama. Võimalusel lase joogil enne joomist vähemalt 5 minutit seista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar