Taas pudrupäev. Minu üheks lemmikuks on odra- või siis
rukkijahust valmistatud puder. Pole küll gluteenivaba, kuid kui seda faktorit
ei jälgi, siis soovitan küll kindlasti proovida. Minul valmis täna rukkijahust
valmistatud puder, mis tegelikult oma tekstuurilt meenutab mannaputru. Ja mis
kõige parem – ka lapsed ei krimpsuta nina ning söövad kausikese üldjuhul
tühjaks. Loomulikult meeldib mulle pudru peale (ja sisse) minevate lisanditega
mängida. Maapähklivõi on taolise toidu peal juba ammu minu lemmik, riivitud
pirni eelistan ka, eriti just siis, kui soovin hommikust pudruampsu pisut magusama tooniga
kostitada. Korralikult küpsenud pirn annab piisavalt magusust ning seetõttu ei vaja puder enam täiendavat magusainet. Ja kui moosi veel lisada, siis peaks küll piisavalt magus olema. Kui aga siiski
tunnete magususest puudust mingil põhjusel, siis pisut mett aitab alati hädast
välja! Selle pudru keetmist alustasin ma vee keetmisega potis, millele lisasin niristades juurde rukkijahu. Riivitud pirn ja kookospiim rändasid pottu alles lõpus. Vabalt võib kasutada ka tavalist või mõnda muud meelepärast piima. Mulle meeldib kookospiim, sest see annab sellele hommikuroale mõnusa särtsu. Kasutasin isetehtud kookospiima, mis on oluliselt vedelam, kui poes müüdav toode!
Pudru valmistamiseks ma täpsemaid koguseid juurde ei anna, sest pigem valmib hommikupuder ikka rohkem nii, nagu ise
oled harjunud tegema. Ütlen lihtsalt, et rukkijahust pudru valmistamine toimub
sarnaselt mannapudrule.
PS! Homme on pannkoogipäev. Vaata veel teisi sel nädalal valmistatud hommikusööke:
Kaerahelbepuder riivitud porgandiga
Kaerahelbepuder riivitud porgandiga
rukkijahu
vett, soola
kookospiima
1 pirn riivituna*
maapähklivõid
meelepärast moosi
banaaniviile
vett, soola
kookospiima
1 pirn riivituna*
maapähklivõid
meelepärast moosi
banaaniviile
Aja vesi keema ning nirista (ise samal ajal korralikult
segades) juurde rukkijahu. Lisa näpuotsatäis soola ning kuumuta segu keskmisel
kuumusel aeg-ajalt vispeldades. Paari
minuti pärast lisa kookospiim** ning seejärel riivitud pirn. Sega korralikult
ning serveeri maapähklivõi, moosi ja banaaniviiludega.
kust siukseid tasse saab?
VastaKustutaNeed tassid ostsin Rimist (isegi mõni nädal tagasi nägin neid seal veel). Meil kodus veel seesugune kollane ja beež!
KustutaMeeldivalt piisava mahutavusega, et ühest tassikesest kohvi isu täis saada:)
Võileivast arvas peremees, et see rosoljevõileib sobib hästi hapukurgi viiluga. Külmikus just selline oligi võtta:)Putrudele pähklivõi lisamise olen saanud sellest blogist. See on sõltuvust tekitav ja maitseb iga pudruga. Tänud jagamast!
VastaKustutaHihii - rosolje võileib on väga tabav nimetus. Marineeritud kurk on muidugi väga hea mõte!
KustutaRukkijahupuder oli tõsine üllataja. Keetsin tavalise piimaga, samuti nagu tavalist mannapudru. Kindlasti teen veel ja maapähklivõi pudrul avastasin ka nüüd. Minu kõht tänab :).
VastaKustutaNo see on tore, kui ideega aidata sain:)
Kustuta