Ma olen selle aasta traditsioonilise sünnipäevapostitusega nüüd küll pisut hilja peale jäänud, sest
seitsmenda elukuu tähistamine toimus pisipiiga Mial juba rohkem kui 10 päeva tagasi. Parem
aga hilja kui mitte kunagi, eks:) Seega jagan nüüd rõõmuga järjekordset pisipreili
sünnipäevakoogikest. Sel korral osutus valik kandilise küpsetise kasuks ning
kõige lihtsam tundus mulle valmistada üks mahlane keeks, mille vahele parajalt
täidist paisata. Kaunistuseks tuhksuhkruga kostitatud õhulised popkornid ning
loomulikult mandlimagusad makroonid. Kreemi värvisin roosaks vähese
peedimahlaga (tõesti vähesega, sest väike kogus värvib kreemi juba väga
korralikult roosaks). Nii see kook valmiski. Maitsta kooki pisipiiga veel ei saa, kuid külalistele
maitses!
Keeks:
200 g toasooja võid
200 g toasooja toorjuustu
2 dl suhkrut
0,25 tl soola
4 muna, toasooja
250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g toasooja võid
200 g toasooja toorjuustu
2 dl suhkrut
0,25 tl soola
4 muna, toasooja
250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Vahusta toasoe või vahule. Lisa toorjuust, suhkur ja sool
ning mikserda segu kohevaks. Lisa ükshaaval munad (iga kord mikserdades).
Sõelu jahu ja küpsetuspulber läbi sõela tainale ning sega lusikaga kõik
ühtlaseks.
Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (maht
ca 1,5l) ning küpseta 150 kraadi juures 1 tund ja 15 minutit. Lase keeksil enne
täidisega täitmist täielikult jahtuda!
Täidis:
300 g toasooja toorjuustu
175 g kohupiimapastat
50 g suhkrut
piima (immutamiseks)
300 g toasooja toorjuustu
175 g kohupiimapastat
50 g suhkrut
piima (immutamiseks)
Sega täidiseained ühtlaseks. Lõika keeks horisontaalselt
kolmeks ning aseta alumine keeksipõhi tagasi vormi. Immuta korralikult piimaga. Laota
peale pool täidisest ning kata keskmise keeksikihiga. Immuta taas piimaga ning
laota peale ülejäänud täidis. Aseta peale viimane keeksikiht (kui see on liialt
kumer, siis lõika see noaga lamedamaks), seda eelnevalt kergelt piimaga
immutades. Lase nüüd koogil ööpäev maitsestuda külmkapis.
Kate:
200 g toasooja toorjuustu
suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
pisut keedetud peedi mahla
Kaunistuseks:
popkorne
tuhksuhkrut
valget šokolaadi
makroone
200 g toasooja toorjuustu
suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
pisut keedetud peedi mahla
Kaunistuseks:
popkorne
tuhksuhkrut
valget šokolaadi
makroone
Katte valmistamiseks maitsesta toorjuust suhkrutega, lisa peedimahl ning sega
ühtlaseks. Kata sellega keeksi ääred ja pealne. Kaunistuseks kuhja koogile
tuhksuhkruga üleraputatud popkorne. Piserda peale sulatatud valget šokolaadi
ning kinnita sulašokolaadiga koogile makroonid.
Ma ikka imestan, et kust Sul küll need ideed tulevad. :)
VastaKustutaLihtsast keeksist suurejooneline tort ning siis veel nii vahva kaunistus - popkorn. Millis popkorni sa muidu kasutad? Kas teed ise õli sees või siis neid, mida tehakse mikrolaineahjus?
Vot ei teagi - püüan võimalikult lihtsasti ja kiirelt kooki kaunistada, aga nii, et selline tüdrukulik mulje ikka koogile juurde jääks:)
VastaKustutaMul endal mikrolaineahju ei ole ning seetõttu teen ise potis kerge õli sees. Üldjuhul ostan aga seda mikrolaineahjule mõeldud popkorni, mille paki ma siis lahti teen ning sisu potti valmima panen:)
Palun kas teil on sellest koogist pilti ka lahtilõigatuna, väga tahaksin näha.
VastaKustutaSobrasin pisut arvutis ringi ning leidsin pidi. Lisasin selle siia postitusse kõige viimaseks pildiks:)
KustutaSuper! Plaanin teha lapse sünnipäevaks. Kas mingi loodusliku asjaga on võimalik kreem roheliseks ka saada? Ja kas kook jäi seest mahlane, mitte kuiv?
KustutaJa - kook jäi kindlasti mahlane, kuna immutasin kihte piimaga. Roheliseks aitab teha matcha pulber.
KustutaKas on vahet, millist toorjuustu kasutada? Olen kasutanud muidu alati Philadelphia classic toorjuustu, kui kooke/torte teen, aga abikaasa ostis nüüd seda Farmi köögi toorjuustu. On see ok? Ja läbilõike pildil on näha, nagu sul oleks veel midagi peale täidise sinna vahele pandud, mingi moos äkki?
VastaKustutaFarmi toorjuust sobib hästi ja minu mäletamist mööda tegin ka sellesama koogi just selle tootega. Ma ei tea, miks on mul see retseptist välja jäänud, aga ühe kihi vahele laotasin tõepoolest pisut moosi ühukese kihina. Sobib pisut paksem moos, näiteks keedetud ploomi-, maasika- või õunamoos:)
KustutaMa ei mäletagi millal ma viimati keeksi küpsetasin ja küsin vormi kohta, et kas vormidel on ka erinevad mõõdud? Ja millise peaksin soetama, et samasugune tulemus tuleks. Peagi vaja tütrele sünnipäevaks samasugune kook küpsetada.
VastaKustutaJA, keeksivormidel on erinevad mõõdud. On igasuguseid - osad laiemad ja lühemad, teised kitsamad ja pikemad. Mahutavuselt üldiselt ca 1-1,5 liitrit. Minul on erinevaid keeksivorme, mida kasutan nii keekside, kookide, kui ka leibade küpsetamiseks - igale ühele oma sobiv vorm:) Selle koogikese tegemiseks oli kasutusel 1,5l mahutav keeksivorm:)
KustutaTere. Kui kooki teha ümmargusse vormi, siis mis suuruses peaks vorm olema ja kui kaua peaks ahjus olema keeks? Nele
VastaKustutaTere, Nele!
KustutaMa ei tea, kus mu vastus on kadunud, aga vastasin sellele ning nüüd vaatan, et ei ole. Ühesõnaga topelt ei kärise - koogi võib valmistada ka ümmargusse (22-24cm) vormi. Küpsemiseaeg peaks jääma enam-vähem samaks, aga seda peab küpsemise ajal jälgima:)