Ikka jäätiselainel. Meie uus kodune jäätisemasin vurab
hetkel nobedasti tööd teha. Ma tean, et varsti see esimene vaimustus võib
pisut vaibuda, kuid seni püüan katsetada ja proovida erinevaid maitseid nii
palju kui võimalik. Kui eelmises postituses jagasin nö klassikalist retsepti, kus
jäätisesegu valmis munadest ja piimatoodetest, mida tuli eelnevalt keeta ja
seejärel jahutada, siis see retsept on olulisemalt veelgi lihtsam ... ikka väga
palju lihtsam. Põhimõtteliselt vaid kokkusegamise vaev ning seejärel teebki
kogu töö ära jäätisemasin. Ei miskit keetmist, jahutamist ega munakollastega
mässamist. Lihtsalt sega ja pista kogu segu jäätisemasinasse. Oluline on
lihtsalt see, et kõik komponendid oleksid külmkapikülma. Seda retsepti saab
muuta vastavalt oma maitsele. Kes soovib, võib vaarikamoosi asendada maasika-,
mustika- või mõne muu moosiga, mis külmkapis leidumas on. Või siis valmistada
sarnasel meetodil sidruni-hapukoorejäätist (proovitud, jube hea tuli!)
pressitud sidrunimahlast ja riivitud sidrunikoorest.
Ühesõnaga tuleb see jäätis väga maitsev. Kohe peale
valmimist maiustasime sellega vist üleliia palju, sest sügavkülma panekuks jäi
üsna vähe karpi järgi. Jäätis tuli kohev, vaarikane, magus, kreemjas, õhuline -
ühesõnaga väga hea ning on iga kell etem, kui poest ostetud
jäätis. Ja mis kõige parem - ka lapsed on heameelega köögis nagu naksti kohal
aitamas, kui jäätisetegu algamas on;)
Kui oled samuti nakatanud jäätise valmistamise pisikuga, siis
selline leht nagu kaup24
on välja pannud ühe samasuguse jäätisemasina nagu minul, ka minu
blogilugejatele. Täpsemalt saab sellest lugeda eelmises retseptipostituses, mille kommentaariumis saad
ka loosist osa võtta:)
250 g hapukoort
200 g vaarikatoormoosi (võib olla ka mustika- või maasikatoormoos)
2-4 sl suhkrut (kogus oleneb toormoosi magususest, mina lisasin 3 sl)
0,5 dl piima
2 dl (1 väike pakk) vahukoort
200 g vaarikatoormoosi (võib olla ka mustika- või maasikatoormoos)
2-4 sl suhkrut (kogus oleneb toormoosi magususest, mina lisasin 3 sl)
0,5 dl piima
2 dl (1 väike pakk) vahukoort
Sega retsepti 4 esimest komponenti omavahel. Kõige viimasena
sega juurde vahukoor. Pane segu sügavkülmas seisnud (külma!)jäätiseanumasse
ning valmista segust jäätis. Minul võttis see selle jäätise puhul aega 20
minutit.
Tere! Kas selle jäätise valmistamiseks peab olema tingimata jäätisemasin, kas lihtsalt mikseriga vahustades ei õnnestu?
VastaKustutaKahjuks selle jäätise puhul on küll nii, et selleks, et lõpptulemus jääks pehme ja siidine peab külmutama jäätisemasin. Mikseriga valmistades (ja siis aeg-ajalt külmumise ajal jälle mikserdades), sellist mõnusat lõpptulemust kahjuks ei saavuta.
Kustuta