Pühad on kohe-kohe ukse ees ning seetõttu ma arvan, et on
üsna õige aeg jagada üht imelihtsat kohupiimakoogiretsepti. Selle retsepti
leiab ka minu viimasest kokaraamatust "Küpsetamata koogid ehk lihtsadretseptid magusast koogimaailmast". Jah, see kook ei vaja küpsetamist,
valmistamiseks on vaja kogu massi vaid keeta. Tegelikult on selle retsepti
aluseks natukene klassikalist pashat ning pisut ka sõira - need olidki
sellesama koogiretsepti inspiratsiooniks. See kook jääb mahlane, kohupiimale
omaselt tihe ja kreemjas ning on kindlasti meelepärane kõikidele kohupiimakoogi
austajatele.
PS!Valmistasin selle piklikku keeksivormi, kuid vabalt võid
teha selle endale sobivasse vormi;)
Kogus: ca 8–10 tk
600 g vanilliga kohupiima
1 l piima
75 g võid
2 muna
100 g suhkrut
2 sl hakitud pähkleid
2 sl mandlilaaste
75 g tükeldatud marmelaadi
1 l piima
75 g võid
2 muna
100 g suhkrut
2 sl hakitud pähkleid
2 sl mandlilaaste
75 g tükeldatud marmelaadi
Hõõru kohupiim lahti, lisa piim ja kuumuta pliidil keskmisel
kuumusel seni, kuni eraldub vadak (valkjaskollane vedelik). Seejärel nõruta
kohupiimamass ja jäta veel paariks minutiks sõelale.
Sulata või, lisa nõrutatud kohupiimass ja kuumuta segades seni, kuni
segu on ühtlane. Lisa segades ka munad ja suhkur. Kuumuta segades paar minutit.
Tõsta pott pliidilt, lisa ülejäänud ained ning sega korralikult läbi. Tõsta
segu küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ja lase jahedas järgmise päevani
taheneda.
Valmistasin seda kooki raamatu järgi ja oli väga hea. Panin sisse veel kuivatatud õunu ja kuivatatud jõhvikaid. Kindlasti jääb see meie pere menüüsse.
VastaKustutaOh, kui tore. Tundub, et päris mitmed valmistasid pühade ajal seda kooki:)
KustutaOli jah hea ja hõlbus! Maitses nagu kohuke.
VastaKustutaKusjuures, on jah pisut kohukese maitsega:)
Kustuta