Taas on aeg siia blogisse postitada ühe pisipreili
mini-sünnipäeva koogiretsept. Sel korral oli Mia koogiga nüüd nii, et aega
pisut nappis ning seepärast otsustasin minna kõige lihtsamat teed. See
tähendab, et valmis Kass Arturi ainetel plikaliku moega magus maius. Tõepoolest
ei kulu selle koogi valmistamisele üleliia aega. Kõik, kes Kass Arturit teinud
on, need teavad. Ainult kuumutada, segada ning voilaaa... ongi valmis!
Selleks, et kogu massist selline paras kuhi tekitada, siis leidsin köögikapist
järsu ja kõrgete servadega metallsõela, kuhu siis kogu kamapallikestega segu
tahenema panin. Kaunistuseks lõikasin valgest suhkrumassist välja krooni,
millel lasin eelnevalt 2 päeva kuivada ja taheneda (lasin kroonil kuivada
klaasi peal, et see ilusti kaardu jääks). Šokolaadiga koogi külge kinnitatud
lillekesed on aga pärit Suhkrukunsti poest.
Lisaks koogile tegin seekord külalistele ka nö vahvlibaari
ehk siis küpsetasin kuhja pontsakaid Belgia vahveid, millel kõrvale valikuna
hulk erinevaid lisandeid - vaniljekaste, jäätised, šokolaadipuru, kaneelivõi,
kohvisiirup, soolakaramellikaste, marjad, pähklipuru jne. Iga külaline sai
niimoodi endale meelepärase vahvlikombo kokku panna. Tekitas täiesti
elevust!
Kui nüüd aga mõelda, siis 2 kooki on veel vaid jäänudki ning
seejärel ongi 1 aasta täis. 1 AASTA!?!?! Kuhu see aeg nii kiirelt kaob? Aga eks
seda küsimust küsivad vist kõik...
Mia teised sünnipäevakoogid leiad SIIT.
175 g võid
300 g iiriskomme
2pk (200 g) kamapalle
50 g (tumedat)šokolaadi
300 g iiriskomme
2pk (200 g) kamapalle
50 g (tumedat)šokolaadi
Kaunistuseks:
lilleõisi
sulatatud šokolaadi (lillekeste kinnitamiseks)
Tõsta ca 35 g kamapalle kaussi ning sega need kokku sulatatud šokolaadiga.
Sulata või koos iiriskommidega madalal kuumusel ühtlaseks
massiks, ise aeg-ajalt segades. Vala kuum segu ülejäänud kamapallidele ning
sega nii, et kõik saaks iirise seguga kaetud. Tõsta saadud mass
küpsetuspaberiga vooderdatud kõrgemate äärtega vormi/kaussi. Laota nö põhjaks
peale šokolaadiga segatud kamapallid. Lase koogil jahedas taheneda vähemalt 3
tundi.
Kinnita koogile lilled sulašokolaadiga. Kroon lõika koogile
õhukeseks rullitud suhkrumassist ning lase sel vähemalt ööpäev taheneda.
Tere, Ragne!
VastaKustutaVäga kaunid ja vahvad koogid. Pole küll ühtegi kahjuks jõudnud järgi proovida, kuigi põhjust on. :) Aga mind tegelikult huvitab hoopis, mida Mia pidupäevaväliselt sööb. Kas oled püree- või näputoiduusku? Sama toidu peal, nagu ülejäänud pere? Mõni hea retseptiidee, mis beebidele mõnus pakkuda. Oleks tore, kui viitsiksid teha mõne beebitoiduteemalise postituse.
Väga hea mõte oli eelmises kommentaaris. Ootaksin minagi siin blogis retsepte beebile, aga mitte päris püreetoite, vaid selliseid lihtsaid igapäevatoite (köögiviljade ja lihaga jm), mida 1-aastaseks saav laps saab süüa koos perega. :)
VastaKustutaJa, see on hea mõte. Tõenäoliselt ma hakkan selle suure beebi toitudega tegelema siis, kui ka minu laps sinnamaani oma vanusega jõuab ehk siis suvel:) Hetkel olen veel ise toimetamad püreetoitude maailmas. Samas olen ise avastanud ka erinevaid viise, kuidas enda toitu ilma maitseainetega maitsetaks teha. Lapsele ja tegelikult tervele perele teen tihti hommikuputru, kus piima ja vee asemel kasutan hoopis värskelt pressitud porgandimahla - see annab toidule nii hea maitse juurde ning soola ega suhkrut ei ole vajagi. Teinepäev kasutan maitsestamiseks näiteks riivitud pirni, mis samuti lapsel totaalne lemmik.
Kustuta