Mul on perioode, kus ma olen täielik vrapi-sõltlane. See on
ju tegelikult nagu hea kiirtoit, kui kiirel ajal miskit süüa valmistada ei
viitsi või ei jõua. Samuti lahterdan ma selle toidu ideaalseks
külmkapitühjendusroaks, sest tortilja vahele saab pista kõike, mis meelepärane.
Üldjuhul lisan ma tortiljale kanaliha, kodujuustu, pisut värsket kraami
(kurki, paprikat, pirni), loomulikult salatilehti, pisut tšillit ning
tihtipeale ka keedetud või praetud muna. Enamasti vaatan, mida külmkapisisu
pakkumas on, et mis sobiks sealt veel täiendavalt vrapi sisse. Seejärel ongi
vaid tortilja rulli keeramise vaev ning voilaa! Hiljuti avastasin enda jaoks
aga riisijahust tortiljad. Tegelikult sattusin külastama Tallinnas Tondil
asuvat Pizzapro toidukohta, kus tundus teiste pitsataskute kõrval oluliselt
põnevam just riisijahust pitsatasku. See oli kuidagi nii krõbe ja mõnus ja....
ühesõnaga pidin ise kodus järele proovima. Katsetuste tulemusena saingi valmis
riisijahust tortiljad, mis on mõnusalt õhukesed, samas kergelt krõbedad.
Tunnistan, et kujult need nüüd ideaalselt ümmargused ei ole (pigem ikka
äärmiselt lopergused), siis tegelikult ongi need sellised toreda koduse
välimusega. Alguses vajas muidugi pisut harjutamist kogu see rullimine ja
pannil küpsetamine, kuid kui asja selgeks saad, siis on edaspidi juba hulga
ladusam. Rulli need tortiljad nii lihtsalt ei lähe, kuid korralikuks taskuks
käivad küll kokku, mille vahele siis täidis pista.
Jagasin seda retsepti sel nädalal ka Rannamõisa linnulihablogis.
Minule need tortiljad meeldisid, olen neid veel teinud ning teen loomulikult ka
tulevikus. Täidise üle saab igaüks ise otsustada, aga mina lisasin linnuliha,
tšillit, Kreeka jogurtit, marineeritud kurki, pirni, koriandrit, salatilehti...
Kogus: 4 tk
2,5 dl vett
2,5 dl riisijahu
näpuotsatäis soola
Tortiljade valmistamiseks lase vesi potis keema. Tõsta
tulelt ning sega juurde jahu ja sool. Sega! Tainas jääb pigem nö „purune”.
Aseta potile peale kaas ning lase kümmekond minutit tainal seista. Seejärel
sõtku käte vahel tainas ühtlaseks. Selleks, et sõtkumine oleks sujuvam tee seda
kergelt õliste kätega. Jaga tainas neljaks pallikeseks ning rulli tainas
küpsetuspaberi vahel õhukeseks. Libista õhuke tortilja kergelt õliga piserdatud
kuumale pannile ning küpseta mõlemalt poolt paar minutit ehk seni, kuni need
omandavad kuldse jume. Tee samamoodi ka teiste tortiljadega.
Suured tänud! Nende pööramine oli päris suur jama pannil, retsept ise on I-ME-LI-NE! Aga antud kogusest saab üsna paksud tacod tehtud, ma ise olen õhemate fänn. Kas kuidagi ahjus ei saaks küpsetada, et see pannil möllamine ära jääks?
VastaKustutaMiks see pööramine jama oli? Kas tainas jäi ikka tüüpilise taina moodi? Ma ise rullin need küpsetuspaberi vahel õhukeseks ning siis küpsetuspaberilt libistan pannile. Kui üks pool juba ilusti ära küpseb, siis pööramine on käkitegu.... vähemalt minul on nii olnud. Ahjupeale pole mõelnud, sest see tortilja tahab lihtsalt lühiajaliselt kiirelt kuuma. Ahi seda tööd nii edukalt ei tee:)
Kustuta