Uuuhhh, kuidas mulle meeldivad suviselt soojad ilmad. Just
täpselt sellised nagu täna, kui tuuleiil kergelt juukseid paitab ning samas päike
oma piisava soojusega teeb koheselt tuju paremaks. Ei ole liialt palav
- täpselt paras, et lühikeste pükste, kerge pluusi ja plätudega õue peal
paterdada just siis, kui tuju parasjagu peale tuleb. Ei mingeid jopesid, salle, kindaid, talvesaapaid ja.... Olgu-olgu, mulle tegelikult meeldib sügis ja
talv ka, sest siis saab põhjust otsimata koos aurava teega sooja teki alla
peitu pugeda ning lihtsalt olla:)
Aga tänane päev on ilmselgelt ideaalne grillimiseks.
Valmistada miskit kerget ning süüa seda värske salati, kodujuustu või miks
mitte, kasvõi lihtsalt ise hapendatud kurkidega. Hooaeg seda juba soosib ning
minulgi on juba esimesed kurgid koos tilliokste ja muu kraamiga suurde kaussi
pistetud. Ühesõnaga jõuan lõpuks ka retsepti juurde ning pean ütlema, et enam
lihtsamaks minna ei saa. Selle marinaadiretsepti puhul ei ole vaja muud, kui
marineeritud kurkide vedelikku. Niisiis, kui poest ostetud kurgipurk tühjaks
saab, siis järelejäänud vedelikku saab ühe võimalusena kasutada ära niimoodi.
Lõpptulemus oli nii hea, maitselt mahlane, kerge, kuid siiski äärmiselt
maitserikas. Mina hoidsin kanaliha marinaadis ööpäeva, kuid olen kindel, et üks
lisa ööpäev teeb liha maitsele vaid head!
Kogus: kolmele-neljale
ca 500 -600g broilerikintsuliha
soola, pipart
ca 1,5 dl marineeritud kurgi vedelikku
soola, pipart
ca 1,5 dl marineeritud kurgi vedelikku
Pane kintsulihatükid potti/kaussi. Vala peale kurgivedelik –
niipalju, et see parasjagu lihasid kataks. Jäta kana maitsestuma külmkappi
vähemalt ööpäevaks. Vahetult enne grillimist maitsesta liha soola ja pipraga
ning küpseta grillil lihad valmis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar