Käsi püsti, kes on sõltuvuses kodujuustust? Ma tõstan kohe
kaks kätt hästi kõrgele-kõrgele! Kodujuust on üks minu nõrkustest ... seda on hea süüa nii
soolase kui magusroana, suure ja väikese näljaga ning mis tahes hooajal! Suvisel ajal on see muidugi kõige tänuväärsem toit.
Mida siis sellega teha? Üks imehea idee on see pista salatisse. Ma ei tea, kas
olen seda retsepti juba varasemalt jaganud kuskil, kuid järgnevalt üks salat, kus kodujuust toimib imehästi kastmena (kui seda saab muidugi nii nimetada). Ühesõnaga püreestan kodujuustu kergelt ära ning segan ülejäänud komponentidega kokku. Selline meeldivalt lahjem
versioon kooresest hapukoore- ja/või majoneesikastmest, mis maitseb imehästi. Niisiis kutsun Teid nüüd
salatile:)
Kogus: Salatist jagub kolmele-neljale
2 suut peotäit (jää)salatilehti
25 g riivitudparmesani + lisaks kaunistuseks parmesanilaaste
kimbuke tilli, hakituna
250 g grillitud/küpsetatud kanaliha
50 g toortatart
soola, pipart
200 g kodujuustu
2 sl heledat sojakastet
25 g riivitudparmesani + lisaks kaunistuseks parmesanilaaste
kimbuke tilli, hakituna
250 g grillitud/küpsetatud kanaliha
50 g toortatart
soola, pipart
200 g kodujuustu
2 sl heledat sojakastet
Haki salatilehed, lisa riivitud parmesan, till,
kanalihatükid. Rösti kuival, kuid kuumal pannil toortatart paar minutit. Lisa
salatile. Maitsesta soola ja pipraga. Püreesta kodujuust ning sega koos
sojakastmega salatisse. Serveeri koheselt!
Jagasin seda retsepti ka Rannamõisa linnulihablogis;)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar