Kui ma mõni aeg tagasi oma lapselt küsisin, et mis on
tema lemmiksöök, siis sain ma viivitamatult vastuseks, et kotletid
kartulipüreega. No ikka need kõige klassikalisemad kotletid, ilma mingisuguste
"huvitavate" lisanditega - lihtsalt kotlett, mis sisaldab veise-seahakkliha,
natuke sibulat, maitseaineid ja muna. Kui ma aga pärisin nendesamade
kana-juustukotlettide kohta, siis need pidid ka päris normaalsed olema:) Niisiis
jagan ma alljärgnevalt söödavate hulka tunnistatud kotlettide retsepti! Endale
meeldib mulle see retsept tohutult, valmivad kiirelt ning lõpptulemusena
maitsevad nii mahlaselt ja nii ... hästi.
Ma olen siin blogis linnuhakklihaga kotlette juba omajagu
jaganud. Kord peediga, kord suvikõrvitsaga kord jälle mõne kolmanda
köögiviljaga. Ka siia sobib mõni värskust andev juurvili ideaalselt. Jämedalt
riivituna soovitan kotletitainasse lisada suure peotäie kõrvitsat,
peeti või porgandit. Muna see retsept ei nõua, kuna linnuhakkliha on juba sellise tekstuuriga, et püsib ka ilma selleta väga hästi koos.
Vaata ka teisi sarnaseid kotletiretsepte:
Ühed väga lihtsad porgandikotletidLihtsad suvikõrvitsakotletid
Kogus: 10-15 tk (olenevalt sellest, kui suured kotletid
teed)
Valmistamisaeg: 25 minutit
Valmistamisaeg: 25 minutit
450 g kanahakkliha (rinnafileest)
2 tl sibulahelbeid
2 sl toorjuustu
2 sl tilli, peeneks hakituna
50 g riivitud juustu
soola, pipart
2 tl sibulahelbeid
2 sl toorjuustu
2 sl tilli, peeneks hakituna
50 g riivitud juustu
soola, pipart
Sega kõik komponendid omavahel kokku, maitsesta
soola-pipraga. Lase kotletimassil maitsestuda u 10 minutit. Seejärel vormi käte
vahel tainast soovitud suurusega kotletid ning küpseta pannil õlis mõlemalt
poolt kuldpruuniks.
Olen varemgi siit häid retsepte saanud nii seekordki. Panin õhtul kanahakkliha sulama ja täna vaatan huvitavat retsepti:). Tegin valmis ja tõesti jäid mahlased ja maitsvad. Kuna pliidi ees läks see küpsetamise osa juba meelest, sest keerutasin tainast harjumusest riivsaias, ma arvan, et see maitset ei rikkunud.Aitäh maitsva kotleti eest! Häid ideid edaspidiseks!
VastaKustutaAitäh ning nii tore, kui retseptid sobivad:)
Kustuta