Kui mu lapsele mõni sõber külla tuleb, siis püüan ma
üldjuhul alati lõunasöögi korralikult läbi mõelda. Selles mõttes, et oleks nii
tervislik, kuid ühtlasi ka nii maitsev, et peale söömise lõppu taldrikud
toidust tühjad oleks. Kotletid ja kartulipuder on üldjuhul alati üks sellistest
toitudest, mis otsa saab. Ja siis on muidugi lemmikuteks igasugu vrapid,
pitsataskud, frikadelli- ja piimasupp (uskumatu, aga tõsi), lihtne kanapasta,
paneeritud kana-ampsud...Üldjuhul valmistan lõunat ning siis pakun üldjuhul
lastele ka kooskokkamise võimalust, et miskit magusaks valmistada. Enamasti on
vastuseks kindel jah-sõna ning nii me siis koos miskit teeme. Lihtsamat teed
minnes valmivad jäätisekokteil, smuuti või värskelt pressitud mahlad. Kui
rohkem aega ja viitsimist, siis küpsetame muffineid, vahvleid, meisterdame ise kodust
jäätist või siis nagu hiljuti - küpsetame neidsamu pirukaid, mille retsepti
jagama hakkan. Need pirukad läksid kohe väga hästi kaubaks ning tegelikult
saavad lapsed nende valmistamisega ka iseseisvalt hakkama. Seda retsepti
jagasin ka kunagi Naistelehes, kus sai see samuti väga palju kiitvat
tagasisidet.
Meil kõikidel on vist köögikapis leidumas võileivagrill?!
Ühesõnaga, otsige oma võileivagrillid üles, sest need pirukad küpsevad valmis just
selle masina abiga. Eriti hea retsept just neile, kel kodus ahi puuduma peaks!
Taina võite julgesti valmis teha juba eelmisel päeval, kuna see seisab
külmkapis ilusti kasutuskõlblikuna. Täidiseks on siin retseptis klassikalised
sink ja juust, kuid alati võite nende lisandite asemel panna just seda, mis
meelepärane. Näiteks sinihallitusjuust, kana ja pisut ananassi sobivad nende
pirukate täidiseks imehästi. Ja muidugi on teretulnud praegusele hooajale
mõeldes erinevad seened:) Kindlasti pean mainima, et need pirukad maitsevad kõige
paremini koheselt peale valmimist, sest siis on pirukate ümbris mõnusalt krõbe ning
seest hästi-hästi pehmed!
See postitus valmis koostöös Kaup24.ee lehega ning kui
teil juhuslikult võileivagrilli ei ole, siis SIIT lingilt võite leida meeldiva valiku
võileivagrillidest.
Kogus: 10-14 tk
150 gr sinki
1 pakk (400 grammi) pizzapõhjapulbrit
2,5 dl sooja vett
150 gr riivitud juustu
näpuotsatäis soola
1 pakk (400 grammi) pizzapõhjapulbrit
2,5 dl sooja vett
150 gr riivitud juustu
näpuotsatäis soola
Lõika sink
tükkideks. Pane kõik ained kaussi ning sega korralikult ühtlaseks tainaks.
Enne küpsetamist lase tainal ca 10 minutit külmkapis olla.
Seejärel lülita
võileivagrill sisse ja lase sel soojeneda. Aseta tainapallid võileivagrillile ning
küpseta pirukad grilli vahel valmis (selleks kulub umbes 5-7 minutit). Toimi
samamoodi ka ülejäänud tainaga.
Taaskord hea idee,mis töötab terve pere heaks!Väga põnev oli oodata,kuidas õnnestub!Super lahe suus,sest sisu saab oma maitse järgi seada!
VastaKustutaJust, sisu saab täpselt kujundada selliseks, kuidas sööjad parasjagu soovivad:)
KustutaMina proovisin ära ja mulle väga meeldis! :)
VastaKustutaOh tore:)
Kustuta
VastaKustutaThanks for sharing your thoughts about %meta_keyword%. Regards www.gmail.com login