Olgem ausad - päris paljud otsivad siit blogist erinevaid
pitsaretsepte. Õigemini retsepte, kuidas valmistada pitsapõhja... ja olgem
ausad, seesuguseid retsepte on mul siin juba omajagu. Seega on käesolev
postitus pühendatud pitsaretseptidele. On lihtsamaid ja keerulisemaid
retsepte, taljesõbralikumaid ning pisut toekamaid, pärmiga ja pämita - ühesõnaga
kõike! Ehk leiate endale sobiva!
PS! Mitmed pitsaretseptid olen avaldanud vaid linnuliha.ee
lehel, seega on nii mõnigi selle blogi jaoks uus;)
Kodujuustupõhjaga pitsa
Minu uusim retsept pitsapõhjade seas ning nagu näha, on see
valmistatud pisut vähesema jahu kogusega kui tavaline pitsa. Lisaks on taina
valmistamisel kasutatud kodujuustu, mis kogu pitsale ju pisut tervislikuma
olemuse annab. Pitsapõhi ise ei jää üleliia krõbe, samas meeldivalt pehme ning
kindlasti juba lähiajal läheb üks seesugune küpsetis uuesti ahju.
Kogus: 1 plaadipitsa
Põhi:
380 g kodujuustu (vali pigem selline kuivema tekstuuriga kodujuust)
2 muna
100 g jahu
näpuotsatäis soola
380 g kodujuustu (vali pigem selline kuivema tekstuuriga kodujuust)
2 muna
100 g jahu
näpuotsatäis soola
Põhja jaoks sega kõik komponendid omavahel ühtlaseks massiks
ning pane see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri lusikaga ahjuplaadil
laiali õhukeseks kihiks. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 15-20 minutit.
Seejärel lisa eelküpsetatud põhjale sobivad katte ained ning küpseta 200 kraadi
juures seni, kuni juust on pealt meeldivalt sulanud!
Paksupõhjaline pitsa
See on üks minu viimase aja lemmikretsepte pitsa
valmistamisel. Tegelikult kasutangi päris pikka aega just allolevat retsepti
paksupõhjalise pitsa valmistamiseks. Samas, kui soovid kergelt mullitavat ja
pisut õhemat pitsapõhja, siis sobib seesama retsept samuti. Ainult, et sellisel
juhul rulli tainas õhemaks ning küpseta ilma vormita!
Kogus: 1 pitsa
4 g kuivpärmi
1 tl tuhksuhkrut
1 tl peenikest meresoola
160 ml leiget vett
250 g nisujahu
1-2 sl õli
1 tl tuhksuhkrut
1 tl peenikest meresoola
160 ml leiget vett
250 g nisujahu
1-2 sl õli
Lisa pärm, suhkur ja sool leigele veele, sega ning jäta
mõneks minutiks seisma. Lisa jahu ning alusta taina sõtkumist, vahepeal lisa
juurde ka õli. Sõtku tainast paar minutit, kuni see käte küljest lahti tuleb.
Lase seejärel vähese jahuga ülepuistatult rätiku all soojas vähemalt 30 minutit
kerkida.
Kui tainas on silmnähtavalt kerkinud rulli see jahusel
pinnal kettaks ning aseta õliga piserdatud vormi (Ø 24-26cm) põhjale.
Kata meelepäraste lisanditega ning küpseta pitsat alumisel
siinil pöördõhuga režiimil 230 kraadi juures ca 15-20 minutit.
Ilma pärmita pitsapõhi
Kui soovite valmistada kerge vaevaga pitsat, siis pitsapõhja
valmimisel on abiks kindlasti seesama retsept. Tegemist on ühe imehea
pitsapõhja retseptiga, mis jääb lõpptulemusena õhuke ja krõbe.
Kogus: 2 pitsat
Tainas:
6 dl tavalist nisujahu või täisteranisujahu
ca 1 tl soola
1 tl küpsetuspulber
1,5 dl keevat vett
1,5 dl külma vett
1,5 sl õli
6 dl tavalist nisujahu või täisteranisujahu
ca 1 tl soola
1 tl küpsetuspulber
1,5 dl keevat vett
1,5 dl külma vett
1,5 sl õli
Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber. Vala juurde keev
vesi ja seejärel külm vesi ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Kõige lõpus
lisa õli. Pane tainas külmkappi seisma umbes 15-30 minutiks. Seejärel tee
tainas pooleks ning rulli sellest tainarulliga jahuselpinnal kaks õhukest ja
ümmargust pitsapõhja.
Tõsta pitsapõhjad ahjuplaadile ning kata meelepäraste
lisanditega. Küpseta pitsasid pöördõhuga ahjus 200 kraadi juures ca 10-15
minutit.
Hapukooretainaga pitsapõhi, ka ilma pärmita
Selle tainaga jääb pitsa samuti meeldivalt krõbe ja õhuke.
Tänu oma krõbedusele jäävad pitsaääred veel eriti head.
Kogus: 1 pitsa
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid
2 dl hapukoort
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid
2 dl hapukoort
Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Näpi hulka pehme
või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Rulli taigen õhukeseks ümmarguseks
rattaks. Aseta peale meelepärased komponendid ning küpseta ahju keskosas 200
kraadi juures 15-20 minutit.
Lillkapsapõhjaga pitsa
Mis toidublogi see oleks, kui mul ei leiduks siin
lillkapsapõhjaga pitsaretsepti. Mõni aeg tagasi populaarsuse saavutanud
pitsapõhjaretsept säilitab sama suure huvi ka praegu ning tuleb tunnistada, et
ka ise valmistan seda aeg-ajalt endale. Jah, vaid endale, sest teised
pereliikmed seda pitsaks ei tunnista ning ei söö. Loomulikult erineb see
klassikalisest pitsast, kuid on siiski omamoodi põnev ja huvitav (seda ikka
positiivses võtmes).
Kogus: 1 pitsa
Põhi:
300 g riivitud lillkapsaõisikuid
1 muna
25 g juustu
soola, pipart
300 g riivitud lillkapsaõisikuid
1 muna
25 g juustu
soola, pipart
Põhja valmistamiseks laota riivitud lillkapsas ahjuplaadile
ning küpseta 175 kraadi juures 12 minutit. Seejärel pane lillkapsasegu marlisse
või sõelale ning pressi üleliigne vedelik korralikult välja. Seejärel sega
juurde ülejäänud põhja jaoks vajalikud ained, maitsesta. Laota saadud tainas
küpsetuspaberile jättes põhja sellise paksusega, nagu meeldib. Eelküpseta põhja
175 kraadi juures 12 minutit. Seejärel laota peale meelepärased lisandid ning
küpseta 175 kraadi juures 8 min või seni, kuni juust (ma eeldan, et juustu ikka
kasutad) on ilusti sulanud.
Lavašipõhjaga pitsa
Oehhh, see on nii ammune retsept, aga töötab siiamaani. Just
siis kui on nii kiire, samas tahaks ennast premeerida näiteks reede õhtul:)
1 pk lavašši
ca 5 sl tomatipastat
1 küüslauguküüs
peotäis basiilikulehti
1 suitsukanakoib
100 g riivitud juustu
pipart
ca 5 sl tomatipastat
1 küüslauguküüs
peotäis basiilikulehti
1 suitsukanakoib
100 g riivitud juustu
pipart
Laota lavašš küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri
peale tomatipasta. Haki küüslauguküüs hästi peeneks ning raputa tomatipastale
(ajasin selle lusikaga laiali). Aseta peale basiilikulehed ning väikemateks
tükkideks hakitud suitsukanaliha. Kata riivitud juustuga ning küpseta 200
kraadi juures 10 minutit. Enne serveerimist raputa peale värskelt jahvatatud
pipart.
Kiire pitsapirukas kanaliha ja kahe juustuga
See on nüüd täielikult lihtsama vastupanuteed minemise
retsept. Lõpptulemusena jääbki (tänu pärmi-lehttainale) oma olemuselt pigem pirukas.
Samas ei ole ka sellele retseptile miskit ette heita:)
400 g pärmi-lehttainast
4 sl tomatipastat
125 g küpsetatud kana- või kalkuniliha
3 sl mandlilaaste
2 sl värskeid ürte (estragoni, pune või tüümiani)
125 g mozzarellat
30 g valgehallitusjuustu (või sinihallitusjuustu)
pipart
4 sl tomatipastat
125 g küpsetatud kana- või kalkuniliha
3 sl mandlilaaste
2 sl värskeid ürte (estragoni, pune või tüümiani)
125 g mozzarellat
30 g valgehallitusjuustu (või sinihallitusjuustu)
pipart
Laota kergelt sulanud tainas küpsetuspaberiga kaetud
ahjuplaadile (vajadusel rulli ristkülikuks). Määri peale tomatipasta. Seejärel
laota pirukale tükeldatud linnuliha, mandlilaastud, ürdid ning juustud (väiksemate
tükkidena). Raputa peale pipart ning küpseta pöördõhuga režiimil 200 kraadi
juures ca 10 minutit.
Vaata ka krutskitega pitsaretsepte:
Hapukooretainaga põhjal oleme korduvalt pitsat teinud, peale sauna mõnus amps. Sinna saab seenesektoreid, vorstikribalaid, kanalihalõike, juustujääke ära kasutada. Siiani on kõik kiirelt ära söödud:)
VastaKustutaOn küll hea tõesti. Ja põhi jääb nii mõnusa tekstuuriga:)
KustutaRagne! Tegin kodujuustupõhjal pitsat. Jahust suurema osa asendasin täisterajahuga. Suur tänu jagamast retsepti. Väga maitsev tuli!
VastaKustutaTänud tagasiside eest:)
VastaKustutaTegin eile elus esimest korda ise pitsapõhja, sinu paksupõhjalise pitsa retsepti järgi! No super. Oleks ma varem teadnud et nii lihtne ja nii hea ise tehes tuleb, oleks ammu selle asja ära teinud :)
VastaKustutaKuna olen ka varem sinu retsepte kasutanud, ja mulle tundub, et need suht kõik õnnestuvad, siis leidsin sinu blogis kolades klassikalise kringli retsepti, mida hakkab varsti järgi proovima teha :) mis veel meeldib, need on lihtsad :)
Aitäh!
Seda on hea kuulda:) Loodetavasti kringliretsept samuti sobis ja lõpptulemus maitses!
KustutaEile sai otsitud palju-palju pitsapõhjade retsepte. Kindel soov oli, et oleks pärmiga. Oma pärmitaigna hirmust sain üle sinu kaneelisaiakeste retsepti tehes. Ka seekord ei pidanud pettuma! Suurepäraseid retsepte jagad �� olen lõpuks leidnud "retseptikogu", mida usaldan ja alati esimene valik, kust retsepti otsida. Aitäh!! ��
VastaKustutaSeda on suur rõõm kuulda! Aitäh tagasiside eest! Kusjuures, tean üsna mitut inimest, kes on pärmitaina hirmust üle saanud tänu nendele kaneelisaiakestele:)
KustutaAitäh, tegin täna kodujuustupõhjaga pizzat, super tuli!
VastaKustutaPitsa on alati hea valik:) Tänud tagasiside eest!
KustutaTere. Tahtsin tänada lillkapsapitsapõhja retsepti eest. Super hea põhi sai. Keegi ei saanud arugi, et põhjaks pole see klassikaline jahust põhi. Võrdluseks tegin nisujahu põhjal pitsat samuti ja lillkapsa oma oli tunduvalt maitsvam minu jaoks.
VastaKustutaNii tore:) Sellega on tõesti väga hea teisi ära petta:)
KustutaTegin hapukooretaignal pitsa, asendasin 4dl jahu 3 dl täisterajahuga ja 1dl nisujahuga, võid oli kodus 20gr, panin 30gr rapsiõli lisaks, superea pitsa tuli, põhi oli nii mure ja supetmaitsev, aitäh selle retsepti eest, läheb kordamisele.
VastaKustuta