Ilm näitab oma jahedamat palet. Pole aga hullu, sest ka kalendrist vaatab vastu juba oktoobrikuu teine pool, mis mõnel aastal tähendab ka korralikke lumekuhjasid. Praeguste jahedamate ilmade tervituseks kulub aga ära miskit lohutavat. Midagi, mis tekitab natuke elevust ning aitab võidelda kogu selle sügisjahedusega. On ju hea peale jalutuskäiku pisut külmetunud enesetundele natuke pai teha ja premeerida end millegi heaga. Minu puhul aitas viimati seesama keedukreemikoogike. Kook, mis peidab end klaasi ning milles on tunda äratuntavat apelsinimekki. See on magustoit, milles on äraütlemata palju täidist! Ja olgem ausad - ega nende koogikeste valmistamine ka väga keeruline ole. Kui keedukreemi valmistamisega oled kannatlik olnud ning sellega hakkama saanud, siis tuleb valida välja meelepärased klaasikesed, millesse mänglevalt küpsisekihtidega täidist laduda. Pisut jahtumist külmkapis ning seejärel võib juba kiirelt end teki alla kerra tõmmata. mõne hea raamatu kaaslaseks otsida ning siis lusikaga magustoidu kallale asuda. Raamatu võib asendada ka lihtsalt hubase olekuga tee ja kamina seltsis.
PS! Kui sul juhuslikult valmistamispäeval magusaisu ei ole, siis need koogikesed säilivad külmkapis imehästi mitu päeva ning tegelikult täiustavad seismisel hästi maitseid. Retsept ilmus ka Naitselehes (11.10.2017).
Mitmele: neljale
Valmistamisaeg: 30 min
Valmistamisaeg: 30 min
Kreem:
200 ml kohvikoort
1,5 dl piima
1 dl suhkrut
1 apelsinist pressitud mahl ja –koor
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
1 sl jahu
200 ml kohvikoort
1,5 dl piima
1 dl suhkrut
1 apelsinist pressitud mahl ja –koor
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
1 sl jahu
150 g täisteraküpsiseid
0,5 tl kaneeli
0,5 tl kaneeli
Kate:
0,5 dl vahukoort
50 g piima- või tumedat šokolaadi
0,5 dl vahukoort
50 g piima- või tumedat šokolaadi
Kuumuta koor, piim, suhkur ning apelsinimahl ja –koor potis keemiseni. Klopi
munad koos vanillisuhkru ning jahuga kergelt vahule. Vala pool piimasegust ettevaatlikult munasegusse,
ise pidevalt segades. Seejärel vala antud segu potti ülejäänud piimale ning
kuumuta madalal kuumusel seni, kuni kaste pakseneb (ära üle kuumuta!).
Kuumuta vahukoor keemiseni, lisa šokolaaditükid ning sega
segumiseni. Purusta küpsised peeneks ning sega kokku kaneeliga. Jaota pool
küpsisesegust 4 klaasi põhjale, selle peale vala pool keedukreemist, raputa
peal ülejäänud küpsisesegu ning vala peale järelejäänud kreem. Lase maiustel
külmkapis taheneda kümmekond minutit ning seejärel nirista peale šokolaadikate.
Hoia serveerimiseni külmkapis.
Kas munade lahti kloppimine on käsitsi? Alati mõtlen, et millal peab kasutama kondimootorit ja millal peaks võtma kasutusele tehnikavidinad.
VastaKustutaÜldjuhul on mul retseptis kirjas, kui tuleb eraldi mikserit kasutada. Juhul kui on vaja näiteks munakollased heledaks vahuks vahustada, siis on targem mikser appi võtta. Kergelt vahule kloppides on lihtsam ja ka tõhusam seda käsitsi teha:)
Kustuta