Mul on mitmeid küpsiseretsepte, mis on minu retseptivaramus
esikohtadel. Ka seesama retsept kuulub nende hulka, kui on isu selliste suurte
ja ümmarguste krõbeküpsiste järele. Õigemini järgin igakord nende küpsiste
põhiretsepti ning seejärel puistan taina hulka helde käega meelepäraseid
lisandeid. Need küpsised on kõige traditsioonilisema olemusega, kui lisada
lohakalt hakitud šokolaaditükke. Minule meeldib nende küpsiste puhul kerge
segadus ning seepärast lisan üldjuhul nendesse küpsistesse alati rohkem kui ühe
lisandi. Seekord said küpsised kaaslaseks valget šokolaadi, pähkleid, Daim
šokolaaditükke, kaneeli ja üllatus-üllatus - riivitud kõrvitsat. Eelnev loetelu
tundub justkui pisut väikese liialdusena, kuid võin kinnitada, et lõpptulemus on
tõeliselt mõnus. Koogiviiluga võib konkureerida küll ning kes on veel eriti
suur küpsisesõber, siis tõenäoliselt ongi kõige õigem eelistada just isetehtud
koduseid küpsiseid. Muidugi ei saa selliseid küpsiseid kodus väga silmnähtaval
kohal hoida, sest paratamatult riivab pilk küpsisekaussi ning edasine on
kõigile vist juba teada...
Kõrvits nendes küpsistes on ka ääretult meeldiv ning soovi
korral võid selle päikesekollase tegelase asendada näiteks porgandiga. Toimib
sama hästi! Kusjuures ka köögiviljapõlgurid kiitsid neid küpsiseid ning
tegelikult see komponent siin maiuses nii palju domineerima ei jäägi. Pigem
mõjub toetavalt kogu kombole. See retsept ilmus ka 15.11.17 Naistelehe
köögirubriigis ning üsna mitu kiidusõna on see retsept juba pälvinud!
Mitmele:20-24 tk
Aeg:25 min + vähemalt tunnike jahedas
Soovitused: Taina võid valmis teha ka eelmisel päeval!
Aeg:25 min + vähemalt tunnike jahedas
Soovitused: Taina võid valmis teha ka eelmisel päeval!
100 g võid, toasooja
1 dl suhkrut
1 munakollane
100 g riivitud kõrvitsat
3 dl jahu
1 tl soodat
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsatäis soola
0,5 tl kaneeli
100 g valget šokolaadi
26 g (1 väike tahvel) Daim šokolaadi
50 g India pähkleid
1 dl suhkrut
1 munakollane
100 g riivitud kõrvitsat
3 dl jahu
1 tl soodat
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsatäis soola
0,5 tl kaneeli
100 g valget šokolaadi
26 g (1 väike tahvel) Daim šokolaadi
50 g India pähkleid
Vahusta või suhkruga, lisa segades juurde munakollane ja
kõrvits. Sega kuivained omavahel ning lisa võisegule. Haki šokolaad, Daim ja
pähklid väiksemateks tükkideks ning sega tainasse. Lase tainal külmkapis
maitsestuda vähemalt tunnike (nii on lõpptulemus krõbedam). Seejärel vormi käte
vahel tainast pallikesed, laota need ahjuplaadile ning suru tainapallid
lamedamaks. Küpseta 180 kraadi juures 10-14 minutit.
Kas võiks kasutada riivitud kõrvitsa asemel ka kõrvitsapüreed? Mul on seda lihtsalt ohtralt sügavkülma varutud... :)
VastaKustutaPüree kahjuks ei sobi. Selleks, et need küpsised jääksid soovitult krõbedad, siis seepärast peab riivitud (toorest!) kõrvitsat kasutama:)
KustutaKas sügavkülmutatud riivitud kõrvits ka ei sobi?
KustutaEhk isegi sobib. Ma ise ei ole proovinud aga idee poolest peaks sellest neid küpsiseid küll teha saama:)
KustutaVäga head küpsised. Tegin riivitud sügavkülmutatud kõrvitsat. Soodat ei olnud ,asendasin küpsetuspulbriga. Kindlasti läheb kordamisele .
VastaKustutaNii tore:)
KustutaMilline peaks olema taigna konsistents?
VastaKustutaMul jäi selline nakkuv.
Kas kõik läks tainasse oli nii nagu retseptis? Miskit ei asendanud? Tainas peaks jääma vormitav, mitte purune. Ehk sai segamist liialt vähe?
Kustuta