Hetkel on mul täielik sõltuvus erinevatest suppidest ja vrappidest.
Viimased on mu lemmikud just kiirel ajal, kui valmistamiseks vajad vaid
tortiljat ning külmkapist täidiseks sobivaid toorained .... ja siis voilaaa - ongi valmis!! Tihtipeale pistan vrapi enne sööma asumist ka kiirelt
pannile, et sellele krõbe ja pisut jumekam väljanägemine anda. Supid on minu
lemmikud ka, sest jaheda ilmaga ning peale pikka jalutuskäiku õues on nii
kosutav midagi soojendavat süüa. Supp ongi selline mõnusalt kerge, kuid samas
toitev roog, mida hea just praeguste ilmadega nautida. Ja kuna jalutamist on
mul igapäevaselt palju, siis on erinevad supid alati teretulnud. Ma ei ole väga
valija ning seetõttu on tõepoolest eranditult kõiksugu supid minu lemmikud.
Köögivilja, piima-, püreesupid, klassikalisema ilme või siis pisut
eksootilisema muljega supid - nimetage vaid, ma söön kõike heameelega!
Järgnevalt ei saa samuti mööda ma ühest mõnusast
supiretseptist, mida tegelikult jagasin juba mõni aega tagasi ka Rannamõisa linnulihablogis.
Tegemist on imelihtsasti valmiva suitsukanasupiga, millel juures kerge
suitsukanale omane mekk, mille maitse kusjuures tekitab kerget sõltuvust, vähemalt minu puhul. See roog valmib kõige kiiremini siis, kui sul on olemas juba
valmis puljong. Ise keedetud või siis poest soetatud. Mina kasutasin siinkohal Foodstudio valmis puljongit, mis
sobib kiirel ajal korraliku supi valmistamiseks imehästi.
Mitmele: neljale
Aeg: 30 minutit
Söögikord: Lõunasöök
Muu: Gluteenivaba!
Aeg: 30 minutit
Söögikord: Lõunasöök
Muu: Gluteenivaba!
1 sibulat
2 porgandit
3-4 kartulit
6 dl puljongit
6 dl piima
250 g suitsutatud broilerikintsuliha
200 g külmutatud herneid
soola, pipart
2 porgandit
3-4 kartulit
6 dl puljongit
6 dl piima
250 g suitsutatud broilerikintsuliha
200 g külmutatud herneid
soola, pipart
Haki sibul peeneks ning prae paksupõhjalises potis
klaasjaks. Poole pealt lisa sibulale seltsiks ka õhukesteks viiludeks lõigatud
porgand ning kastulikuubkud. Kuumuta minutijagu ning vala siis juurde puljong
ja piim. Tükelda suitsukana ning lisa supile. Kuumuta suppi keskmisel kuumusel
(ära keema lase) seni, kuni köögiviljad on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga
vajadusel. Paar minutit enne supi valmimise lõppu lisa juurde ka herned.
See supp oli mu jaoks suur üllatus. Kuna piima ei julge supi sisse panna (lapsepõlvetrauma), siis tegin toidukoorega. Ja tulemus oli super! Kindlasti teen veel korduvalt.
VastaKustutaKusjuures erinevad piimasupid on mind tihtipeale üllatunud. Ja üllatanud ka sööjaid, kellele on seesugused supid just nö lapsepõlvetraumaks:) Aasta alguses jagasin näiteks Naistelehe köögikülgedel piima-pestosupi retsepti, mis ostuts minu kodus väga populaarseks!
KustutaÜritan end siis lähitulevikus kokku võtta ja jätta asenduse tegemata ning piimaga mingit suppi teha proovida. Usun ka, et tegelikult ei olegi nii hull, kui arvan.
Kustuta