Täna oli juba üsna jõulukuule omane ilm, eks? Olgugi, et
kohevad lumehelbed muundusid maapinnale jõudes koheselt veeks, siis ikkagi oli
õhus seda talvetunnet. Umbes samamoodi, nagu kevadel esimeste kergelt soojade,
aga siiski veel kargete ilmadega, tunned seda looduse värskust ja energiat ning
neid mõnusaid kevade lõhnu. Täna oligi umbes samamoodi, vähemalt minul.
Esimest jõulutunnet peaks kindlasti tähistama ning ma arvan,
et hea mõte selleks on seesama koogikuuskede retsept. Idee on lihtne - küpseta
valmis üks pisike koogike ning lõika see tavapäraselt viiludeks. Viilud
kaunista piparkoogiglasuuri ja meelepäraste lisanditega ning siis aseta
koogiviilud püsti nii, et teravam ots jääb üles. Ongi valmis - ühest ümmargusest
koogist on lihtsa vaevaga saanud detsembrikuusse sobivad jõulukuusekesed.
Retsept ilmus ka 29.11.2017 Naistelehes.
Mitmele: 8 jõulukuuske
Aeg:1 tund
Soovitus: Selleks, et kuusekesed ilusti püsti seisaks, lõika koogiviiludel alumine osa pisut otsemaks!
Aeg:1 tund
Soovitus: Selleks, et kuusekesed ilusti püsti seisaks, lõika koogiviiludel alumine osa pisut otsemaks!
2,5 dl nisujahu
1 tl piparkoogimaitseainet
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl suhkrut
2 sl kakaopulbrit
80 g võid, sulatatuna
1 muna
0,5 dl kanget kohvi
1 suurem pirn või 2 väiksemat
1 tl piparkoogimaitseainet
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl suhkrut
2 sl kakaopulbrit
80 g võid, sulatatuna
1 muna
0,5 dl kanget kohvi
1 suurem pirn või 2 väiksemat
Kaunistamiseks:
sulatatud šokolaadi
valget piparkoogiglasuuri
erinevaid nonparelle
sulatatud šokolaadi
valget piparkoogiglasuuri
erinevaid nonparelle
Sega kuivained omavahel, lisa või, muna ja kohv ning sega
ühtlaseks tainaks. Kõige viimasena lisa tainale segades juurde kooritud ja
tükeldatud pirn. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø20cm) ning
küpseta kooki ahjus 175 kraadi juures 45-50 minutit. Lase koogil jahtuda ning
kaunistta kook!
Koogi kaunistamine: Lõika kook 8ks viiluks ning määri
koogiviiludele sulatatud šokolaad. Selle peale tõmba piparkoogiglasuuriga
jooned. Kohe (kui glasuur pole veel kuivanud) raputa peale nonparelle ning lase
seejärel glasuuril kuivada!
Väga armsad ja pidulikud koogid!
VastaKustutaAutor on selle kommentaari eemaldanud.
VastaKustutaAutor on selle kommentaari eemaldanud.
VastaKustutaTere Ragne, kui ei ole piparkoogi maitseainet, mis maitseaineid alternatiivina kasutada?
VastaKustutaTere Ragne, kui ei ole piparkoogi maitseainet, mis maitseaineid alternatiivina kasutada? Ka kui tähtis on selle retsepti puhul pirn, kas asenduseks sobiksid näiteks ka rosinad?
VastaKustutaVõib kasutada vaid kaneeli näiteks:) Pirni asemel sobivad rosinad, kuid ka õunad hästi.
VastaKustuta