Uuel aastal uue hooga! Niisiis on mul suur rõõm alustada selle aasta esimest postitust ühe eriti maitsva püreesupiga. See on hästi kreemjas, pehme, siidjas ja maitserikas supike. Kusjuures minu 1,5aastane preili sõi seda suppi nii isukalt, et vaatasin imestusega, kui palju ühe lapse kõhtu seda suppi mahub. Ühesõnaga tahan öelda, et see supp tundub meeldivat ka lastele! Pole ka ime, sest juurseller teeb selles supis tõeliselt tänuväärse etteaste õige maitse saavutamiseks. Kartul, sulatatud juust ja kohvikoor aitavad omakorda kogu tekstuuri muuta siidisemaks ja kreemjaks. Puljongina olen viimasel ajal kasutanud FoodStudio puljongid. Need puljongid on head kasutamiseks juhul, kui vaja kiiresti (ja mitte väga suures koguses) toiduvalmistamiseks ühe komponendina vaja head puljongit.
Ja kui supp on valminud, siis jääb üle vaid kausid kapist üles otsida. Minule meeldib püreesuppidele peale pista midagi lisaks - on see siis mõni tugevama maitsega juust, röstleivakuubikud, suitsuliha või midagi muud taolist. Sel korral oli minu supil krooniks peal suitsukala ning muidugi veidi oliiviõli. Retsept ilmus ka Naistelehes (13.12.2017)
Mitmele: kolmele-neljale
Aeg: 20 min
Aeg: 20 min
500 g juursellerit (kooritud kogus)
150 g kartuleid (kooritud kogus)
7,5 dl köögiviljapuljongit
100 g sulatatud juustu
1 dl kohvikoort (10%)
soola, pipart
150 g kartuleid (kooritud kogus)
7,5 dl köögiviljapuljongit
100 g sulatatud juustu
1 dl kohvikoort (10%)
soola, pipart
Serveerimiseks:
suitsukalaliha
oliiviõli
suitsukalaliha
oliiviõli
Tükelda juurseller ja kartul ning keeda koos puljongiga
pehmeks. Püreesta supp, seejärel lisa sulatatud juust ja kohvikoor ning kuumuta
segu seni, kuni kõik on segunenud. Vajadusel maitsesta!
Serveeri suppi koos suitsukala ja oliiviõliga.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar