23. veebruar 2018

Kiluleivad värske kurgi ja munapudruga



Kilu olevat eile õhtuks poest otsa saanud! Minu arust on kiluleivaga täpselt samamoodi nagu näiteks vastlakuklitega. Veebruaris on tänu 24.veebruarile selle järgi isu kuidagi suurem. Muul ajal väga palju kilutoite ei söö, aga no veebruaris on lausa kohustuslik poest pakike ostukorvi pista. Homne hommik ei pääse samuti kiluvõileibadest ning seetõttu pakun ma välja ühe võileivaidee, mis lisaks hommikusöögile sobib ideaalselt mistahes vahepalaks. Tegemist on toitva võileivaga, mille võid endale ka lõunasel ajal valmistada. Vürtsikilu on alati hästi kokku sobinud munaga. Selles võileivaretseptis esineb muna aga koheva munapudruna, mis muudab selle ampsu parajalt kõhtutäitvaks!


Mitmele: kahele

Munapuder:
1 sl võid
1 muna
1-2 sl kohvikoort
näpuotsatäis soola

2 suuremat leivaviilu (mina kasutasin Leiburi Rukkipala poolikuid)
võid
6 tk vürtsikilufileed
6 kurgiviilu
rohelist sibulat
musta pipart

Valmista munapuder: Sulata väikeses kastrulis või, lisa muna, koor ja sool ning klopi madalal kuumusel seni, kuni segu hüübib. 

Rösti leivaviilud, määri peale või. Laota peale vürtsikilufileed, kurgiviilud ja munapuder. Raputa üle rohelise sibula ja musta pipraga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar