Kilu olevat eile õhtuks poest otsa saanud! Minu arust on kiluleivaga täpselt samamoodi nagu näiteks vastlakuklitega. Veebruaris on tänu 24.veebruarile selle järgi isu kuidagi suurem. Muul ajal väga palju kilutoite ei söö, aga no veebruaris on lausa kohustuslik poest pakike ostukorvi pista. Homne hommik ei pääse samuti kiluvõileibadest ning seetõttu pakun ma välja ühe võileivaidee, mis lisaks hommikusöögile sobib ideaalselt mistahes vahepalaks. Tegemist on toitva võileivaga, mille võid endale ka lõunasel ajal valmistada. Vürtsikilu on
alati hästi kokku sobinud munaga. Selles võileivaretseptis esineb muna aga
koheva munapudruna, mis muudab selle ampsu parajalt kõhtutäitvaks!
Mitmele: kahele
Munapuder:
1 sl võid
1 muna
1-2 sl kohvikoort
näpuotsatäis soola
1 sl võid
1 muna
1-2 sl kohvikoort
näpuotsatäis soola
2 suuremat leivaviilu (mina kasutasin Leiburi Rukkipala poolikuid)
võid
6 tk vürtsikilufileed
6 kurgiviilu
rohelist sibulat
musta pipart
võid
6 tk vürtsikilufileed
6 kurgiviilu
rohelist sibulat
musta pipart
Valmista munapuder: Sulata väikeses kastrulis või, lisa
muna, koor ja sool ning klopi madalal kuumusel seni, kuni segu hüübib.
Rösti leivaviilud, määri peale või. Laota
peale vürtsikilufileed, kurgiviilud ja munapuder. Raputa üle rohelise sibula ja
musta pipraga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar