Juurseller on mulle saanud justkui kinnisideeks. Millegipärast on selle maitse kuidagi nii meeldiv ning sobitub imehästi nii supi, püree, salati kui ka hommikuse kaerahelbepudru lisandiks. Seekord aga üks lihtne juurselleripüree, milele pisut toekama tekstuuri andmiseks lisatud ka kartulit. Sedasorti püree sobib imehästi lisandiks mõne toekama liharoa kõrvale. Antud pildil serveerisin seda püreed (Rannarootsi) vasikalihast osso buco kõrvale, kuid tänu püree kohevusele ja selgele maitsele sobib seda pakkuda nii pardi, kana kui ka kala kõrvale.
PS! Minu väiksem laps sööb seda niisama koos peale puistatud rohelise sibulaga.
Mitmele: püreest jagub umbes neljale!
700 g juursellerit
5 dl köögiviljapuljongit
1 küüslauguküüs
0,5 sibulat
600 g kartulit
soola
50 g võid
1 dl vahukoort
5 dl köögiviljapuljongit
1 küüslauguküüs
0,5 sibulat
600 g kartulit
soola
50 g võid
1 dl vahukoort
Koori ja tükelda juurseller ning pane see koos
puljongi, küüslauguküüne ja sibulaviiludega madalale kuumusele keema. Teises
potis keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kui juurseller
on pehme, siis nõruta puljong teise anumasse. Püreesta köögiviljad, valades pehmendamiseks
juurde pisut kõrvale pandud puljongit.
Pehmeks keedetud kartulid nõruta ning suru need läbi
kartuliriivi või siis riivi peenema riivipoolega. Sega kokku juurselleripüreega.
Lisa või ja vahukoor ning sega kõik ühtlaseks. Vajadusel maitsesta.
Retsept valmis Rannarootsile!
Kuidas sa muidu pudrule juursellerit lisanud oled? Soolasele pudrule? Riivituna? Väga hea idee ;)!
VastaKustutaJa soolasele lisan, riivituna. Juurseller annab näiteks kaerahelbepudrule nii mõnusa maitse. Minul käib soolase pudru kaaslaseks alati ka riivitud juust või pärmihelbed:)
KustutaSuur tänu ;)! Proovin kindlasti järele. Kas seda võiks ka sügavkülmutada riivituna portsjonite kaupa? Raske küsimus, aga ehk on kogemus olemas :D
KustutaMa arvan küll, et juursellerit võib edukalt külmutada:)
KustutaTegin seda püreed ka. Või ja vahukoore asemel panin ürtidega toorjuustu ja imemaitsev!! Suur suur tänu, et sellise juurikaga retsepti tõid. Tõeliselt hea avastus minu jaoks :)!
VastaKustutaRõõm:)
Kustuta