4. märts 2018

Šokolaaditükkidega kaerahelbeküpsised (neljast komponendist!)

Jagasin nende küpsiste retsepti sel nädalal ka selle blogi Facebook-lehel, aga tundub, et seesugune väärt retsept peaks ka siin ilmuma. Need on nüüd ühed sellised küpsised, mis tõesõna valmivad imelihtsalt, kuid lõpptulemus maitseb nii, nagu oleksid nende valmistamisega kõvasti vaeva näinud.... ja nende valmistamiseks on vaja vaid 4 komponenti! Need küpsised ei jää nätsked, nagu üldjuhul banaani sisaldavate ja väheste komponentidega küpsiseretseptidega kombeks. Otsevastupidi - need pontsakad küpsised jäävad mõnusalt krõbedad ning meeldivad krõbistamiseks vist küll kogu perele. Ja kui veel vaadata komponente, siis need küpsised ei sisalda muna ega võid ning kui kasutad gluteenivabu kaerahelbed, siis on ka gluteenivabad!
Retsept ilmus ka jaanuaris (17.01) Naistelehes!

 
Kogus: ca 25 küpsist

2 banaani
150 g (gluteenivabu)kaerahelbeid
175 g maapähklivõid
100 g meelepärast (piima)šokolaadi 


Püreesta banaanid. Lisa kaerahelbed ja maapähklivõi ning saumikserda kõik ühtlaseks. Haki šokolaad tükkideks ning lisa segades tainale. Vormi käte vahel küpsisetainast 25 pallikest ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru pallikesed käega lamedamaks ning küpseta 175 kraadi juures 12-15 min

1 kommentaar: