Selle retsepti lauseks on alati toimiv ja täiesti imeline
hapukooretainas. Tegemist on sellise neutraalse maitsega tainaga, millest saab
valmistada nii soolaseid kui ka magusaid küpsetisi. Kui varasemalt olen seda
tainast kasutanud nii hapukapsapirukate, juusturullide, mandlisaiakeste ja muu
taolise valmistamiseks, siis miks mitte keerutada see tainas rulli
hoopisohtra kaneeli ja suhkruga? Suure kaneelisaiasõbrana pooldan seda igaljuhul!
Niisiis valmivadki ühed maitsvad kaneelist nõretavad rullid! Ja mis kõige parem
- pärmi võid vabalt kappi jätta, sest hapukooretainas vajab kergitamiseks vaid
küpsetuspulbrit.
Kogus: 8 kaneelirulli
Valmistamisaeg: 1 tund
Soovitus: Taina võid valmis teha ka eelmisel päeval ning hoida kuni küpsetamiseni külmkapis!
Valmistamisaeg: 1 tund
Soovitus: Taina võid valmis teha ka eelmisel päeval ning hoida kuni küpsetamiseni külmkapis!
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
paar näpuotsatäit soola
2 sl suhkrut
50 g toasooja võid
200 g hapukoort
2 tl küpsetuspulbrit
paar näpuotsatäit soola
2 sl suhkrut
50 g toasooja võid
200 g hapukoort
Täidis:
2 sl võid, toasooja
2 sl jahvatatud kaneeli
1 sl suhkrut
50 g martsipani
2 sl võid, toasooja
2 sl jahvatatud kaneeli
1 sl suhkrut
50 g martsipani
Taina valmistamiseks
sega kokku kuivained, näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega kõik
ühtlaseks. Hoia tainast külmas u 15 minutit. Seejärel rulli tainas jahusel
pinnal ristkülikuks. Määri peale või ning raputa üle kaneeli ja seejärel
suhkruga. Laota peale väikesed martsipanitükid. Keera tainas rulli ning lõika
see 8ks. Laota tainarullid küpsetupaberiga kaetud ahjuplaadile ning suru
sõrmede abil rulli pisut lamedamaks. Seejärel küpseta 180 kraadi juures 20-30
minutit. Vahetult enne serveerimist võid saiakesed katta näiteks sulašokolaadi
ja tuhksuhkruga!
Retsept valmis
koostöös Coopiga.
Tere.
VastaKustutaKahjuks mul tainas tahtis rullimise ajal hirmsasti laua külge kinni jääda, mistõttu tekkisid suurde rulli augud. Suur rull ei jäänud nii ühtlane. Olgugi, et tainas oli eelnevalt külmkapis 15 min. Äkki oleksin pidanud rohkem tainast külmkapis hoidma või oleksin ehk pidanud tainasse rohkem jahu panema? Ja ahjust tulles kaneelisaiad mul kahjuks jäid natukene seest liiga kuivad. Võib olla oleksin pidanud rulle hoidma ahjus vähem aega, kui 30 min. Muidu olid maitselt head ja kaneelised. Ehk mul järgmine kord õnnestub paremini :)
Mul on see retsept kaua aega kasutuses olnud nin võin öelda, et selle taina puhul kipub nii juhtuma, et kui on liialt vähe külmas, siis võib kleepuv jääda.
KustutaJärgmine kord hoia vähem ahjus, proovi 20 minutit:)
Kas on vahet ka, mis %-lise hapukoorega teha?
VastaKustutaOlen kasutanud tavalist 20%st hapukoort!
KustutaMa kasutasin 20% hapukoort.
KustutaÕige:)
KustutaVäga hea retsept, proovisin poole kogusega ja kiirelt saab kaneelirulli-isu rahuldatud. Eriti meeldis just, et ei pea ootama, et taigen kerkib ning et küpsetatud rullid jäävad pealt veidi krõbedad aga seest ikka pehmed. Natuke nagu meenutavad küpsist. Aitäh hea retsepti eest!
VastaKustutaAutor on selle kommentaari eemaldanud.
KustutaJa just - pealt jäävad parajalt krõbedad, aga seest meeldivalt pehmed:)
KustutaI cook such with a poppy filling, I really like the taste of these rolls, besides a very easy recipe
VastaKustutaVäga hea ja lihtne retsept, kui neelud käivad kaneelirullide järele aga pärmitaignaga jännata ei viitsi. Teisel korral tegin juba ilma martsipanita ja panin natuke rohkem suhkrut vahele. Ja ahjus hoidsin 20 minutit, eelmine kord kuivatasin liiga ära kui pool tunnikest olla lasin. Olen Sinu blogist erinevaid retsepte väga palju teinud ja võin alati kindel olla, et saab maitsev või väga maitsev suutäis. Suur aitäh!
VastaKustutaAitäh:)
KustutaIssand kui hea see tainas ikka on, igas mõttes! Lihtne ja kiire teha, töötlemisele allub ka imehästi (kplmas oli u tund) ning tulemus saiakeste näol parem isegi kui pärmitainaga, seest mõnus nätske, peal krõbe krõpsuv koorik! Kõik, mis mulle meeldib. Kniks jällegi! 😍
VastaKustutaNo see on ju ülimalt tore:) See nätskus meeldib ka mulle väga-väga!
KustutaKui puudub küpsetuspulber, kas saaks asendada soodaga?
VastaKustutaIkka saab. Soovitan sellisel juhul lisada 0,75 tl soodat
KustutaÄärmiselt hea kiire abi kui kaneelisaiakese hoog järsku peale tuleb. Ei jäänud mul tainas lauale kinni ja sain normaalselt rullida. Taina rullisin u. 40 x 25 cm suuruseks. Õnnestusid 100% Kerkisid nii kenasti. Peale panin veel kaneelisuhkrut, sest martsipani ei olnud.
VastaKustutaLiiga palju võid ja hapukoor jääb kahjuks minule rasvaseks et pärast süda paha😔 soovitan tavalisi kaneelikaid ikka ❤️
VastaKustutaIgale maitsele oma:)
Kustuta