Uuuhh, kuidas mulle meeldivad sellised lihtsad ja kodused toidud. Täpselt selline retsept on ka alljärgnev - lihtne, kodune ning äärmiselt maitsev. See roog on tuletatud tegelikult klassikalisest kapsahautisest, millele siis täiendavalt lisatud juurde pisut purustatud tomateid, porgandit, peekonit ning muud head ja paremat. Kõrvale paku kartulit, tatart, mõnda köögiviljapüreed või siis söö nagu mina - lihtsalt niisama, ilma täiendavate (ja kohati segavate) lisanditega!
Retsept valmis Rannamõisa linnulihablogisse.
Mitmele: 6
Valmistamisaeg: 45 minutit
Muu :Gluteenivaba, laktoosivaba
Valmistamisaeg: 45 minutit
Muu :Gluteenivaba, laktoosivaba
150 g porgandit
450 g värsket kapsast
1 sibul
100 g suitsupeekonit
450 g kalkunihakkliha (või muud meelepärast linnuhakkliha)
2 tl paprikapulbrit
kimbuke värsket tilli
ca 5 dl kanapuljongit
2x400g purustatud tomateid
soola, pipart, suhkrut
õli
450 g värsket kapsast
1 sibul
100 g suitsupeekonit
450 g kalkunihakkliha (või muud meelepärast linnuhakkliha)
2 tl paprikapulbrit
kimbuke värsket tilli
ca 5 dl kanapuljongit
2x400g purustatud tomateid
soola, pipart, suhkrut
õli
Koori porgand ning viiluta. Lõika kapsas õhukesteks ribadeks.
Haki sibul ja peekon tükkideks.
Prae peekonitükke paksupõhjalises potis ning kohe, kui rasv
hakkab tekkima, lisa hakkliha. Prae seni, kuni hakkliha roosakas värvus kaob.
Tõsta kogu segu potist. Kuumuta samas potis pisut õli ning prae sibulatükke
umbes minutijagu, seejärel lisa porgandiviilud ja kapsaribad. Lisa ka
hakklihasegu ja sega juurde paprikapulber ja hakitud till. Lisa puljong ja
purustatud tomatid. Maitsesta ning hauta madalal kuumusel kaane all 30 minutit
ehk seni kuni porgand ja kapsas on pehmed. Maitsesta lõplikult.
Tõesti läheb rooga neli purki tomateid? Suutsin harjumusest vaid kaks purki valmis osta :D
VastaKustutaTead, mul on apsakas sisse tulnud - 2 ongi õige. Tegin muudatuse ka ära:)
KustutaAitäh retsepti eest! Jõudsin selleni kui olin tomateid sisaldava toidu otsingul. Kuna püüan valget suhkrut võimalikult vähe kasutada, lisasin lõpus leotatud ja kurnatud mooruspuu marju 😀
VastaKustutaNii tore:) Kuidas mooruspuu marjad siia sobisid?
KustutaOi, ma olen neist täitsa sõltuvuses! Meeldib just see, et sisaldavad väikseid seemneid- seega kõhusõbralik vaheldus ka rosinate asemel😀
Kustuta:)
KustutaKas purustatud tomatite asemel võiks neid ka ise värskelt blenderdada?
VastaKustutaSuvisel ajal võib seda teha, aga praegu, kui tomatite maitse annab soovida, siis ei soovita:)
Kustuta