Praegune ilm soosib jäätistega maiustamist täielikult. Seega
on igati õige varuda endale sügavkülma mõned külmad maiused, millega end peale väsitavat päeva premeerida. Minu jaoks on jäätis asendamatu mis tahes hooajal. Muidugi on suvine aeg just see, kus selline külm maius on minu jaoks eriti soositud! Eelmisel nädalal
toimus Magnum
jäätiste hooaja avapidu, kus peaosaliseks olid loomulikult jäätised.
Selle ürituse raames viisin ma läbi jäätiste töötuba, mille lõpptulemusena
valmisid eriti rikkaliku kattega külmad maiused. Mulle meeldib hellitavalt
nimetada seesuguseid jäätiseid suveilma koogiviiludeks, sest jahutaval põhjal
on ohtrat meelepärast katet. Seesugused koogikesed nõuavad ka söömiseks kindlasti
koogikahvlit, just täpselt nagu tavalised koogid.
Suvine aeg on käes ning kui teil juhtub sel ajal lapse
sünnipäev olema, siis võin kinnitada, et sellised töötoad on lastele veel eriti
meelepärased. Mõelda vaid, et pisikesel maiustajal on võimalik kuhjata katteks
nii palju meelepärast, nagu parasjagu hing ihaldab. Sellised maiused on ideaalsed
sünnipäevakoogi asemel ning tekitavad tunduvalt rohkem elevust kui
traditsiooniline sünnipäevakook. Niimoodi saab ju iga külaline endale
meelepärase koogi meisterdada! Mina meisterdasin Magnumi ürituse tarbeks 3
erinevat koogiretsepti. Muidugi ei vaja seesugused koogid kindlat retsepti,
kuid on ehk inspiratsiooniks!
Mitmele: Kõik
retseptid on mõeldud ühele jäätisenautijale
Valmistamisaeg: Olenevalt jäätiseretseptist võib valmistamine aega võtta kuni 6 minutit!
Valmistamisaeg: Olenevalt jäätiseretseptist võib valmistamine aega võtta kuni 6 minutit!
Pisut vallatust ja
riske
1 (Magnumi) pulgajäätis tumedas šokolaadiglasuuris
soolakaramellikastet* või karamellist kondenspiima
röstitud seesamiseemneid
soolakaramellikastet* või karamellist kondenspiima
röstitud seesamiseemneid
Oreo küpsisetükke
vahukomme
maasikaid
sulatatud valget šokolaadi
(musti) soolahelbeid
vahukomme
maasikaid
sulatatud valget šokolaadi
(musti) soolahelbeid
*Soolakaramellikaste
60 g võid
200 g pruuni suhkrut
1 dl vahukoort
0,5 tl soola
60 g võid
200 g pruuni suhkrut
1 dl vahukoort
0,5 tl soola
Kastme valmistamiseks pane kõik ained paksupõhjalisse potti ja kuumuta keskmisel
kuumusel aeg-ajalt segades kuni segunemiseni. Seejärel kuumuta veel 3–5 minutit
ehk seni, kuni kaste pakseneb. Vajadusel lisa veel soola.
Määri jäätisele pisut soolakaramellikastet, raputa peale
seesamiseemneid. Aseta peale küpsisetükid, vahukommid ja maasikatükid. Nirista
üle šokolaadiga ning aseta peale mõned soolahelbed ja maasikaviil.
Argipäeva magus hetk
iseendale
1 (Magnumi) pulgajäätis valge šokolaadi glasuuris
trühvlikreemi* või šokolaadikastet
(Brownie) koogitükke
külmkuivatatud marju
maapähklivõid
sulatatud tumedat šokolaadi
makroon
trühvlikreemi* või šokolaadikastet
(Brownie) koogitükke
külmkuivatatud marju
maapähklivõid
sulatatud tumedat šokolaadi
makroon
*Trühvlikreem:
2 dl vahukoort
100 g tumedat šokolaadi
sorts Vana Tallinnat või brändit või rummi (soovi korral)
2 dl vahukoort
100 g tumedat šokolaadi
sorts Vana Tallinnat või brändit või rummi (soovi korral)
Kastme valmistamiseks kuumuta koor keemiseni. Sulata
šokolaad vesivannil ning seejärel vala segades juurde kuum koor. Sega ühtlaseks
massiks ning lase jahtuda. Soovi korral lisa pisut kangemat.
Määri jäätisele meeldivas koguses trühvlikreemi, Laota peale
purustatud koogitükid ja külmkuivatatud marjad. Aseta koogitükkide embusesse
väikesed kuhjad maapähklivõid. Nirista üle sulatatud šokolaadiga ning pista
kaunistuseks üks makroon.
Linnapreili marjul
käik
1 (Magnumi) pulgajäätis mandlitükkidega
sidrunivõiet
granaatõunaseemneid
mustikaid
vaarikaid
sulatatud valget šokolaadi
pistaatsiapähkleid (soolatud)
sidrunivõiet
granaatõunaseemneid
mustikaid
vaarikaid
sulatatud valget šokolaadi
pistaatsiapähkleid (soolatud)
Aseta jäätisele sidrunivõie (võid selle kergelt laiali
määrida). Seejärel laota peale granaatõunaseemned, mustikad ja vaarikad.
Nirista üle sulatatud valge šokolaadiga ning raputa peale pähklipuru
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar