See oli eelmine kuu, kui tegin postituse Helen Helde uutest pudruhelvestestest. Seega saab igaüks
sellest postitusest nende uute toodete kohta lugeda. Helen Helde sarjas on
neli erinevat toodet: mitmeviljahelbepuder jõhvika, kookose ja
õunaga; mitmeviljahelbepuder seemnete ja porgandiga; mitmeviljahelbepuder
õuna ja mustasõstraga ning mitmeviljahelbepuder kõrvitsaseemnete ja
vinnutatud lihaga. Üha tihedamini olen silmanud neid ka erinevate kaupluste
poeriiulitel ning seetõttu on üsna sobiv jagada veel kahte retsepti, kus
kasutusel just Helen Helde tooted. Kui varasemalt jagasin kahte magusamapoolset
pudruretsepti, siis nüüd on käesolev postitus vaid soolaste pudruretseptide päralt!
Oma etteaste teevad Toitev rõõm ning Üllatav maitsepahvak!
Needsamad pudrud sobivad küll hommikuks, kuid minu arvates on need just kõige
sobivamad lõunasöögiks. Vahest võib ju teha mõne mõnusa pudrulõuna, mis on
samaaegselt parajalt toitev, maitsev ning igati sobiv traditsioonilise
lõunasöögi asendajaks. Kuna Heleni Helde pudruhelbed valmivad välkkiirusel,
siis ma pakun, et maksimaalseks valmistamisajaks on kuni 10 minutit,
Allolevates retseptides olen kasutanud vedelikuna puljongit, mis teeb
pudrutoitude valmistamise veelgi lihtsamaks, sest ei ole vaja mässata
ja muretseda maitsestamise pärast. Puljong teeb kogu maitsestamise töö ideaalselt ise ära. Seega, nüüd ei ole muud, kui endale sobiv puder välja valida ning kööki rutata!
Toitev rõõm
ehk mitmeviljapuder maitsepärmi, riivitud brokoli ja
pošeeritud munaga
Kogus: kahele
Valmisaeg: kuni 10 minutit
Valmisaeg: kuni 10 minutit
5 dl puljongit
2,5 dl Helen Helde pudruhelbeid seemnete ja porgandiga
4 tl maitsepärmi
mõned brokoliõisikud
oliiiviõli
musta pipart
4 tl maitsepärmi
mõned brokoliõisikud
oliiiviõli
musta pipart
Pošeeritud munad:
2 muna
vett
väike sorts kanget äädikat
2 muna
vett
väike sorts kanget äädikat
Kuumuta puljong potis keemiseni, lisa pudruhelbed ning lase
keskmisel kuumusel 2-3 minutit pliidil valmida. Seejärel lülita ahi välja ning
lase kaane all täiendavalt maitsestuda mõned minutid. Seejärel sega segusse 2
tl maitsepärmi.
Pošeeritud munade valmistamiseks aja vesi keema, lisa sorts
äädikat ning löö muna vette. Keeruta lusikaga vette väike keeris. Keeda 2-3
minutit ning aseta seejärel majapidamispaberile nõrguma. Valmista samamoodi ka
teine muna.
Riivi brokoli jämeda riivipoolega peeneks. Jaga puder kahte
kaussi, raputa peale ülejäänud maitsepärm ning seejärel riivitud brokoli. Aseta
peale pošeeritud muna ning piserda üle oliiviõli ja värskelt jahvatatud
pipraga.
Üllatav maitsepahvak
ehk mitmeviljapuder seesamiõli, sojakastme ja röstsibulaga
ehk mitmeviljapuder seesamiõli, sojakastme ja röstsibulaga
Kogus: kahele
Valmisaeg: kuni 10 minutit
Valmisaeg: kuni 10 minutit
5 dl puljongit
2 dl Helen Helde pudruhelbeid kõrvitsaseemnete ja
vinnutatud lihaga
2 sl sojakastet
2-4 tl seesamiõli
2 sl röstsibulat
2 sl wakame vetikasalatit
2 sl sojakastet
2-4 tl seesamiõli
2 sl röstsibulat
2 sl wakame vetikasalatit
Kuumuta puljong potis keemiseni, lisa pudruhelbed ning lase
keskmisel kuumusel 2-3 minutit pliidil valmida. Seejärel lülita ahi välja ning
lase kaane all täiendavalt maitsestuda mõned minutid. Seejärel jaga puder kahte
kaussi. Piserda peale sojakaste ja seesamiõli. Lisa katteks ka
röstsibulahelbeid ja wakame vetikat.
Postitus koostöös: www.helen.ee
Millist röstitud sibulat kasutad?
VastaKustutaMa nime ei oska praegu öelda, kuna mul on eraldi purgike, kus seda hoian. Pakendi viskan kohe ära:) Aga ostan seda Delice kauplusest suure pakina:) See on jube hea asi, kasutan seda näiteks ka kotlettide tegemisel - jääb ära sibula koorimise vaev:)
VastaKustuta