On juba kuulda olnud, et esimesed kohalikud maasikad on turule jõudnud ning seepärast hakkab üha enam vist kodudes valmima igasugu maasikamaiuseid. Maasikad vahukoorega on minu jaoks ehe klassika ning sellisel kujul jõuab see duo kohe kindlasti igal aasta nii biskviitkoogi vahele kui ka eton messi koostisesse. Esimesed maasikad lähevad muidugi niisama söömiseks ning selleks retsepti vaja ei ole. Järgnevat saaki soovitan ma aga kindlasti kulutada mõne maasikakoogi valmistamiseks. Seepärast jagan siinkohal üht imehead mandlibiskviidiga valmistatud maasika-vahukoorekooki. Maasikad lausa suplevad selles koogis ohtra vahukoore sees. Ja mandel annab sellele koogile nii hea maitse ja tummisuse, et olen selle retsepti järgi valmistatud tainast kasutanud tihtipeale igasuguste kookide valmistamisel.
Mitmele: 10-12 tk
Aeg: 30-40 min
Aeg: 30-40 min
Biskviit:
2 muna
0,5 dl suhkrut
1,5 dl mandlijahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1 sl maisitärklist
2 muna
0,5 dl suhkrut
1,5 dl mandlijahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1 sl maisitärklist
Kate:
200 ml vahukoort
200 g terakohupiima
200 g maasikaid
50 g beseed
50 g tumedat või piimašokolaadi
200 ml vahukoort
200 g terakohupiima
200 g maasikaid
50 g beseed
50 g tumedat või piimašokolaadi
Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks
vahuks. Sega ülejäänud ained omavahel ning lisa ettevaatlikult segades
munavahule. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø22-24cm)
põhjale ning küpseta 175 kraadi juures ca 20 min. Lase koogil jahtuda
täielikult.
Vahusta koor. Sega kohupiim kausis lahti. Tükelda maasikad
ning lisa koos vahukoorega kohupiimale, sega. Laota vahukooresegu koogipõhjale.
Vahetule enne serveerimist kata kook käte vahel väikesteks tükkideks murtud
beseedega ning vesivannil sulatatud šokolaadiga.
PS! Besee lisa koogile kindlasti vahetult enne serveerimist,
sest vastasel juhul sulab besee vahukoore seguga ühte ning nii ei jää mõnusat
krõmpsuvat tekstuuri.
Retsept valmis koostöös Coopiga.
Tere! Kõigepealt aitäh retsepti eest. Kas antud koogi võib teha ka päev varem, st kas vahukoor+kohupiim säilitavad oma tekstuuri? Või soovitate lisada želatiini vms? Ette tänades, Pirkko
VastaKustutaVabandan, et vastus viibis. Jah, koogi võib kindlasti päev varem valmis teha, želatiini täiendavalt ei ole vaja lisada! Ainult, et siis besee tuleks ikka vahetult enne serveerimist lisada:)
KustutaPS! Järgmisel päeval on see isegi parem:)
VastaKustutaSelle aasta esimene maasikakook. Tegin põhja väiksemas vormis, et pärast biskviit pooleks lõigata. Panin kohupiima vahukoore "möksi" vahele ja peale. Kaubanduslik väljanägemine puudus, aga maitse oli võrratu. Härra sõbrale pakkusin ka lõuna kohvi kõrvale ja see mõmises ja ütles vaid "Mmmm hea!" :)
VastaKustutaNo seda on tore kuulda:) Ilmad on sel aastal nii ilusad olnud, et maasikate hooaeg hakkab kahjuks varsti lõppema. Ehk ise jõuan ka veel lähiajal sedasama kooki siiski veel teha!
Kustuta