Mis on sooja ilmaga Teie menüüs? Minule on isiklikult meeltmööda loomulikult erinevad külmsupid ja salatid, vahepalaks muidugi jäätis ning jääkohv (seda tarbin hetkel tõesti igapäevaselt). Aga olgem ausad, ei saa mööda ka grillimisest. Hiljuti grillisime pardifileesid, mille lõpptulemus maitses ülimalt hästi. Jahtunult sobitusid keskelt kergelt rõõsad pardifileed imehästi veel ka iseküpsetatud leivaviiluga. Hiljuti meisterdasin Rannamõisa linnulihablogi tarbeks aga üht mõnusat ampsu, mille valmistamine on lihtsamast lihtsam ning ei nõua tegelikult ka erilisi oskusi. Ütleme nii, et kui sul on grill, siis on pool maad juba edukalt läbitud:) Ühesõnaga üks kerge kanaliharetsept õhtusesse aega. Valmistamisel kasutasin broilerikoiva õlaosasid, kuid kasutamiseks sobib edukalt ka näiteks broilerifilee või -kintsuliha. Broileritiivad sobivad ka!
seesamiseemneid
Kaste:
3 sl heledat sojakastet
2 sl pehmet mett
1 tl hakitud ingverit
1 küüslauguküüs
2 sl ketšupit
Grilli kanaliha kuumal grillil ilusti valmis! Kastme valmistamiseks pane
sojakaste, mesi, ingver ja purustatud küüslauguküüs potti ning kuumuta
keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 10 minutit. Selle ajaga peaks
kaste juba paksenema ning kleepuva tekstuuri saavutama. Seejärel lisa
ketšup ning kuumuta veel paar minutit. Tõsta jahtuma ning kohe kui
kanaliha on valmis sega kaste lihaga kokku. Tõsta lihad alusele ning
raputa peale helde käega seesamiseemneid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar