2. august 2018

Kleepuvas kastmes kanatiivad

Mis on sooja ilmaga Teie menüüs? Minule on isiklikult meeltmööda loomulikult erinevad külmsupid ja salatid, vahepalaks muidugi jäätis ning jääkohv (seda tarbin hetkel tõesti igapäevaselt). Aga olgem ausad, ei saa mööda ka grillimisest. Hiljuti grillisime pardifileesid, mille lõpptulemus maitses ülimalt hästi. Jahtunult sobitusid keskelt kergelt rõõsad pardifileed imehästi veel ka iseküpsetatud leivaviiluga. Hiljuti meisterdasin Rannamõisa linnulihablogi tarbeks aga üht mõnusat ampsu, mille valmistamine on lihtsamast lihtsam ning ei nõua tegelikult ka erilisi oskusi. Ütleme nii, et kui sul on grill, siis on pool maad juba edukalt läbitud:) Ühesõnaga üks kerge kanaliharetsept õhtusesse aega. Valmistamisel kasutasin broilerikoiva õlaosasid, kuid kasutamiseks sobib edukalt ka näiteks broilerifilee või -kintsuliha. Broileritiivad sobivad ka! 


800 g broilerikoiva õlaosa (sobib ka broilerikintsuliha või filee)
seesamiseemneid  

Kaste:
3 sl heledat sojakastet
2 sl pehmet mett
1 tl hakitud ingverit
1 küüslauguküüs
2 sl ketšupit 


Grilli kanaliha kuumal grillil ilusti valmis! Kastme valmistamiseks pane sojakaste, mesi, ingver ja purustatud küüslauguküüs potti ning kuumuta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 10 minutit. Selle ajaga peaks kaste juba paksenema ning kleepuva tekstuuri saavutama. Seejärel lisa ketšup ning kuumuta veel paar minutit. Tõsta jahtuma ning kohe kui kanaliha on valmis sega kaste lihaga kokku. Tõsta lihad alusele ning raputa peale helde käega seesamiseemneid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar