Üks väga lihtne magustoit, mis valmib tõepoolest hetkega. Kui üldjuhul valmib panna cotta želatiiniga, siis selle magustoidu puhul kasutatud tarretamiseks tarretisesuhkrut ja šokolaadi. Nii jääb ainukeseks vaevaks vaid komponente üksteise järel kookospiimale lisada. Lisaks saad selle magustoidu vabalt valmis teha päev (või isegi paar päeva) varem, nii ei pea ka viimasel hetkel magustoidu pärast muretsema. Panna cotta võid vabalt katta mõne hapukama (toor)moosiga, lisada katteks peale meelepäraseid marju või siis kuhjata magustoidule hoopis erinevaid meelepäraseid lisandeid. Mina kasutasin viimast varianti ning lisasin maiusele katteks koduses magusakapis ning marjapõõsastel leiduvat!
Mitmele: 4-6 (olenevalt, kui suuri magustoiduklaase/-purke kasutad)
5 dl kookospiima (kreemjamat võimalusel)
75 g tarretisesuhkrut
50 g piimašokolaadi
2 sl kakaopulbrit
4 tk (ehk ruudukest) After Eight šokolaadi või mõnda muud meelepärast piparmündišokolaadi
Pane kookospiim potti kuumuta paar minutit (ära keema lase!). Lisa suhkur ning kuumuta segades veel ca 2-3 minutit ehk seni kuni suhkur on ilusti sulanud. Sulata šokolaad vesivannil ning lisa koos kakaopulbriga kookospiimale. Kõige viimasena lisa piparmündišokolaad ning sega seni, kuni viimane on sulanud! Vala segu magustoiduklaasidesse/purkidesse ning lase toatemperatuuril täielikult jahtuda. Seejärel tõsta maiused külmkappi ning hoia neid seal kuni serveerimiseni. Vahetult enne serveerimist kaunista meelepäraselt!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar