Sel aastal küpsetatud õunakookidest väärib tähelepanu kindlasti seesama õunakook. Selles õunakoogis ei olegi tegelikult miskit uut - koogipurune kate, mahlane ja õhuke põhi ning meeldivalt paks kohupiimatäidis, millel seltsiks mõned koduaiaõunad. See kõik kokku teeb aga ühe äärmiselt maitsva ning nostalgilise õuna-kohupiimakoogi. Nostalgilisus teebki selle koogi eriliselt maitsvaks - kõik maitsed on lihtsad ning koogis toonitavad oma maitsvat kohalolekut samaaegselt nii kohupiim kui ka värsked õunahakatised;)
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl suhkrut
75 g võid
75 g hapukoort
1 muna
Kohupiimatäidis:
400 g kohupiima
200 g hapukoort
250 g kondenspiima
2 muna
2 (kuhjaga) sl jahu
2 (kuhjaga) sl suhkrut
300-400 g õunu
kaneeli, suhkrut
Kuumuta ahi 200 kraadini. Põhja valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa või ning näpi purutaoliseks massiks. Tõsta pool segust kõrvale (see jääb katteks). Ülejäänud tainale lisa hapukoor ja muna ning sega ühtlaseks tainaks. Laota tainas õhukese kihina võiga määritud ahjuvormi (27x18cm).
Sega täidiseained omavahel. Koori ja tükelda õunad ning laota koogipõhjale, raputa peale pisut kaneeli ja suhkrut. Vala peale kohupiimatäidis ning raputa peale varasemalt kõrvalepandud purusegu. Tõsta kook ahju, pane ahjukuumus koheselt 160 kraadile ning küpseta 50-60 min. Enne söömist lase koogil jahtuda!
Kook õnnestus hästi ja maitses veel paremini :)
VastaKustutaMulle meeldib ka see kook - kodune ja lihtne, eks:)
KustutaTere. Kas õnnestuks ka ilma kondetspiimata teha ?
VastaKustutaPõhimõtteliselt võib magustajana kasutada ka suhkrut. Kondenspiim aga lisab täidisele veel sellist mõnusat kreemisust, mida suhkur ei tee. Aga jah, kondenspiima ei pea kasutama:)
KustutaMitu korda tehtud, aina paremaks läheb ja kiiremini ära süüakse. Tänud retsepti eest!
VastaKustutaSeda on rõõm lugeda:)
KustutaVäga hea. Ja maitseb hästi ka järgmisel päeval :)
VastaKustutaKuidas mõõta detsiliitreid ilma et ma neid grammidesse ümber peaks arvutama?
VastaKustutaKui sul on mõni anum, kus detsiliitrid peal, siis on see hea abimees. Tihtipeale on DL märgitud näiteks saumikserite või smuutivalmistamise nõudele:) Kui aga need puuduvad, siis tavaline joogiklaas on enamasti mahutuvusega 2,5 dl - nii saab ka mõõta:)
KustutaTere.
VastaKustutaKas mõeldud seda teralist kohupiima või võib ka kohupiimapasta olla?
Siin retseptis on kasutatud teralist kohupiima!
KustutaKui ma kasutan kohupiimapastat, siis on minu retseptides alati komponentide hulgas välja toodud kohupiimapasta:)
Aitäh vastuse eest! Küsin veel kas tavalise kondenspiima asemel võiks ka näiteks karamelli kondenspiima kastutada? Sooviks veidi karamellist maitset lisada :)
VastaKustutaMuidugi võib:)
KustutaTõeliselt maitsev ja lihtne/kiire teha (kui õunade puhastamist mitte sisse arvata) :)
VastaKustutaEdaspidi mu "go to" õunakook, kui vaja midagi kiirelt ja lihtsat teha :))
Tere! Kui ma soovin kasutada 26cm läbimõõduga vormi, kas sobivad samad kogused?
VastaKustutaTervitus! Selle suurusega vormi kasutades jääb kook õigepisut madalam, aga saab ikka:)
KustutaAitäh, Ragne retsepti eest! Purukook on meie pere lemmik, aga tegin seekord Sinu retsepti järgi ja nüüd on jama käes.... Ei suuda lõpetada söömist: mahlane, hõrk.... Tegin gluteenivabana, asendasin nisujahu maisijahu ja toortatra mannaga ja nii maitsev! Aitäh veelkord!
VastaKustutaNo seda on nii tore kuulda! Mulle ka see koogike väga meeldib:)
Kustuta