Moon, Kolm Sibulat, Mantel ja Korsten…. toidukohad, mis
samade meisterlike käte all liuglevalt toimivad ning maitsete maailmas laineid
löövad. Nende restoranide aluseks on Roman Zaštšerinski, Igor Andrejev ning
Jana Zaštšerinski. Lisaks ühendab neid restorne veel see, et kõigist
kolmest kohast leiavad külastajad uue sügismenüü! Olete neid kohti
külastanud? Mina olen!
Moon. Paljudele
ei vaja see koht väga palju
tutvustamist, kes aga kuulnud ei ole, siis asub see sõna otseses mõttes peidus
pisikesel tänaval – vaatamata sellele on 7 aastat avatud Moon alati rahvast täis ning enne
külastamist oleks vägagi soovitatav teha broneering. Moonikate sõnul on selle koha märksõnadeks:
lihtsus, iseseisvus, kohalik tooraine, ausus ja austus, põhjamaine kargus.
Restorani menüüs on palju avastamist, kuid kindlasti tasub võimaluse anda
legendaarsetele pliinidele, nagu vanaema tehtud pirukatele, pelmeenidele ja
loomulikult minu suurele armastusele Napoleoni koogile, mis on menüüs taas
tagasi!
Mooni uus sügismenüü keskendub aga sügisvärvides metsale ja
loodusele ning - lihtsatele maitsetele. Menüüs võib leida põdralihast
strooganovi, pardi-ja seenekulebjaaka, suitsuangerja-munamäärde ja
küülikušnitsli metsaseenesalatiga. Kindlasti soovitan proovida haugikotletti,
mis samuti uuendatud kujul külastajate ette astub. See on imeline!
Kolm Sibulat. Peale Mooni avamist saabus mõned aastad hiljem
Kolm Sibulat. Selle kohaga meenuvad mul alati toredad ning isegi kergelt
nostalgilised elamused. Näiteks, kui me sõbrannaga koos ühist kokaraamatut
tegime (Retseptisahtel käsitöökapis) ning selle valmimise ajal tihtipeale Tallinnas kirjastuses käisime, siis
kujunes meil juba traditsiooniks peale töid-tegemisi lõpetada pealinnas käik
lõunasöögiga Kolmes Sibulas. Ja nii me
siis igal korral neid imehäid nuudleid koos puljongiga luristasime. Kolme
Sibula menüü on tegelikult maitsetest tulvil, aga kuidagi lihtsalt on juhtunud
nii, et ma ei saa kunagi mööda vaadata sealsetest nuudlitest, mida koos ohtra
leeme ja teiste lisanditega kausist serveeritakse. See on üks mu vaieldamatuid
lemmikuid selles toidukohas – just
täpselt nagu pliinid ja Napoleoni kook Mooni menüüs;) Kord kinkisin emale
sünnipäevaks paberkotti pakitud kolm sibulat, mis oli vihjeks õhtusöögile. Ja
loomulikult sai ka siis „ootamatult” üheks valituks ikka needsamad nuudlid.
Selle koha puhul on minu arvates tegemist meeldivalt lihtsa
kohaga, kuhu sattuda mistahes ajal. Portsjonid on keskmisest suuremad, mistõttu
peab valikutes võimalikult täpne olema, et magustoiduni einestamine ilusti
välja veaks:)
Sügisene uus menüü on maalähedane ja lihtne, kuid kaasaegses
võtmes isikupärane. Kokku on segatud maailma erinevate piirkondade maitseid -
nii võib menüüst leida leivamüsli kooriku all heeringa musta riisi äädika kastmega,
aasiapärase lõhe tartari, vasika biifsteegi portveini kastmega või ahjuõuna
kaerakrõbediku rjaženka vahuga.
Mantel ja Korsten.
See on restoranitrio pesamuna, mis peidab end Kadrorus, väikeses punase
katusega rohelises puumajas. Kuigi alles nooruke, siis sellegipoolest teeb see
koht juba suuri tegusid. Uuendusliku menüü ja olustikuga, imearmsa teeninduse
ja üleüldse sellise olemusega, mis
väärib avastamist. Eelroogade valik on nii põnev, et võtaks kõik. Tartar-menüü
nõuab süvenemist õige otsuse tegemisel! Ja pearoad oskuslikku valikut. Need
kammkarbid pearoogade hulgast olid näiteks imelised! Kas ma juba mainisin
imearmast teenindust? Kniks ja kraaps minu poolt!
Mantel ja Korstna uue
sügisese menüü puhul ei ole tähtis mitte ainult maitse, vaid ka lihtsus ja
loomulikkus, millega kodune ja võõramaine tooraine moodustavad harmoonilise
terviku. Menüüst võib leida näiteks suitsuangerja pomeloga, hanemaksa-mousse’i vaarikageeliga,
kõrvitsa-gnocchid metsaseente vahuga või kammkarbid kukeseentega. Huvitava
koosluse moodustavad Itaalia besee astelpajugeeli ja sidrunikorvikesega ja
Espresso-Amaretto kreem ploomimoosiga.
PS! Käidud restoranikülastustest näed fotosid ka minu instagram profiilil highlight´de alt,
kaustast „Moon ja sõbrad”.
AUHINNAMÄNG! Seekordne auhinnamäng toimub minu Instagram-kontol SIIN. Auhinnaks on nendesamade toidukohtade 50 eurone
kinkekaart, mis kehtib siis restoranides Moon, Kolm Sibulat ja Mantel ja Korsten! Ühesõnaga saad koha
valida ise!
*Postituses olevad pildid on pärit külastusest Kolmes Sibulas!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar