Seda soojendavat talvejoogi retsepti jagasin ma oktoobrikuu lõpul ajakirjas Naisteleht. Kuu aega varem antud köögirubriiki kokku pannes kujutasin ma vaimusilmas ette, kuidas oktoobri lõpus on jahedad ilmad juba saabunud ning kõik ihkavad soojendavad ning talvise olemusega joogikesi. Reaalsus oli aga hoopis midagi muud - oktoobrikuus valitsesid siinmail veel täielikud soojuskraadid, mistõttu pleedid, külmast võetud põsed, praksuv tuli kaminas ja muu taoline ei olnud veel päris teemas. Tõeline jõuluilm on ju tegelikult kestnud vaid paar päeva ning seda tuleb nautida sajaga. Pole mõtet imestada, kui nädalajagu hiljem kostitab ilmataat meid jällegi vihma ja tuulega (loodetavasti siiski mitte!). Praeguse ilmaga sobib aga see jook imeliselt. Turgutus miski sooja järele on igati teretulnud ning seetõttu soovitan ma kohe päris mitu kogust seda hõõgveini endale valmis meisterdada. Kui külm peaks jälle tülitama tulema, siis ei ole vaja muud, kui meelepärane kogus jõulujooki endale pliidil kuumaks teha ning end diivanile sättida. Tänu särtsakatele maitseandjatele jääb see jook kelmika iseloomuga, kuid vabalt võite vürtse oma tunde järgi kohendada - vähendada või siis hoopis kuhjaga lisada! Ja kes vajab oma jooki ka pisut kangemat kraami, siis sortsuke rummi või muud taolist võib sellesse lisada kindlasti.
Retsept ilmus 31.10.2018 Naistelehes.
Mitmele: 2
Valmistamisaeg: 15-20 minutit
Valmistamisaeg: 15-20 minutit
5 dl
jõhvikamahla
5 dl alkoholivaba õunasiidri või õunamahla
4 apelsiniviilu
2 kaneelipulka
6 vürtsitera
6 nelgitera
4 viilu ingverijuurt
1 tl pruuni suhkrut (soovi korral)
5 dl alkoholivaba õunasiidri või õunamahla
4 apelsiniviilu
2 kaneelipulka
6 vürtsitera
6 nelgitera
4 viilu ingverijuurt
1 tl pruuni suhkrut (soovi korral)
Pane kõik
ained potti ning kuumuta madalal kuumusel vähemalt 10 minutit (soovi korral
lisa ka suhkur, kui soovid magusust lisada).
Seejärel kurna jook klaasidesse ning serveeri. Soovi korral lisa klaasi
ka paar apelsiniviilu.
Kui glögi kinkimiseks klaaspudelisse teha, siis kaua võiks see sellisel moel säilida?
VastaKustutaPlaan oleks teha koduse õunamahlaga (pastöriseeritud).
Ma kardan, et üle kuu ei säili. Kindlasti tuleks säilitada jahedas.
KustutaTere! Kas jõhvikamahla
VastaKustutaall on mõeldus neid pakis müüdavaid jõhvikajooke mitte täismahlasid? Kui viimast, siis kust neid saaks?
Mina valmistasin selle poes müüdavast jõhvikajoogist:)
Kustuta