Paljud otsivad enda pühademenüüsse sobivaid roogasid. Kel veel magusa osas idee puudub, siis üks lihtne ja vähe vaeva nõudev maius on Teie ees. Panna Cotta puhul on tegemist mõnusalt kreemja tarretisega, mis sobib toeka pidusöömingu lõppu ideaalselt. See magustoit on minu köögis valmistamisel märkimisväärselt tihti, kuid erinevalt tavapärasele retseptile, valmistan selle želatiini asemel tarretisesuhkruga. Niimoodi on vaja magustoit vaid kokku segada, lisaks ei nõua maius eraldi suhkrut! Tarretisesuhkur annab nii magusust, kui ka toimib tarretajana.
Mitmele: 4
Aeg: 20 min + tarretusmisaeg
Aeg: 20 min + tarretusmisaeg
4 dl vahukoort
1 dl piima
75 g tarretisesuhkrut
0,5-1tl piparkoogimaitseainet
100 g Kreeka jogurtit
hapukat moosi (peale)
1 dl piima
75 g tarretisesuhkrut
0,5-1tl piparkoogimaitseainet
100 g Kreeka jogurtit
hapukat moosi (peale)
Pane koor ja piim potti ning ning kuumuta keemiseni (ära
keema lase). Sega omavahel tarretisesuhkur ja piparkoogimaitseaine ning lisa hoolikalt
segades kooresegule. Kuumuta pidevalt segades veel 2-3 minutit. Selleks ajaks
peab suhkur olema ilusti kooresegusse sulanud. Tõsta pliidilt, lisa Kreeka
jogurt ning sega ühtlaseks. Vala segu nelja klaasi ning lase neil toatemperatuuril
jahtuda täielikult, seejärel tõsta külmkappi jahenema. Vahetult enne
serveerimist kostita magustoite kergelt moosiga.
Retsept valmis
koostöös ettevõttega Coop ning selle magustoidu leiab ka detsembrikuu(2018) retseptilehelt, mis on leitavad Coop kauplustes üle Eesti.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar